Anger Zsolt: „Szerencsés alkat vagyok”

Anger Zsolt nevéhez számos filmsorozat kötődik az utóbbi időből. A színházi és televíziós közönség igazi átalakuló művészként ismeri. Többek között erről kérdezte őt az Origo munkatársa. Lapszemle.

Az Origo cikkéből:

 

Anger Zsolt a kérdésre, megviseli-e a folytonos fizikális átalakulás szerepről szerepre, így válaszolt:

„ (…) Forgatni nagyszerű dolog, és ezen belül, ha az ember még a külsejével is hozzáidomul ahhoz a karakterhez, akit alakít, az nagyon jó játék. Ilyen szempontból szerencsés alkat vagyok, mert nagyon könnyen meghízom; aztán mondjuk elég keservesen, de vissza tudok fogyni. Ezzel a lehetetlen színű hajammal is mázlim van, mert végtelenül meg tudja változtatni az arcomat, mint például egy hajfestés, vagy egy szakállfestés, ami a Hacktionben volt” – mondta Anger Zsolt, majd hozzátette:

 

„Nekem olyan neutrális fejem van, amit szerintem könnyű változtatni. Ami az egyik oldalon előny, az a másikon nyilván veszteség. Tehát nem vagyok az az elképesztően jóképű, sármos pasas, mint például Kamarás Iván. Meg hát ez azért is hízelgő, mert ebben a nagy előd Robert De Niro” – mondta a Hacktion főszereplője. Robert de Niro-ról szólva A nyomozó című film is szóba került.

 

anger

Anger Zsolt (forrás: 7ora7.hu)

 

Anger Zsolt elmondta, hogy került A nyomozóba: „Egerben voltam társulati tag, és Radoslav Milenkovic, aki a Három nővért rendezte, közölte, hogy szeretné, ha én játszanám a nővérek testvérét, Andrejt. Erre mondtam neki, hogy „Na jó, akkor én meg Robert De Niró-skodom egy kicsit, és erre felhízok", és akkor felszedtem legalább tizenöt kilót. Éppen ebben az időszakban találkoztam Gigor Attilával. Történetesen egy közös barátunkat – aki egyébként ennek a filmnek (Az éjszakám a nappalod – a szerk.) a főszereplője – Czukor Balázst véletlenül egyszerre látogattuk meg a kórházban Attilával, és ott ismerkedtünk meg. Ahogy vele szemben ültem egy zöld csempe előtt, ott, abban a kórházi környezetben a dagadt, kopasz fejemmel, ő akkor kapott egy lövést, érezte, hogy megtalálta a főszereplőjét A nyomozóhoz” – árulta el Anger Zsolt, majd arra kérdésre is válaszolt, nem érzi-e úgy, hogy eltávolodott a magas művészettől azzal, hogy mainstream filmekben vállalt szerepet.

 

„Nyilván van azért egy mérce, egy küszöb, ami alá az ember nem megy. De azt kell, hogy mondjam a kétkedőknek meg a szkeptikusoknak, hogy a Hacktionre sok mindent lehet mondani, de azt nem, hogy nincsen igényesen kiállítva. Biztos vannak betegségei, gyengeségei, de a Hacktion olyan, hogy én azt ország-világ előtt vállalom. Azt is, amit én csináltam benne, és magát az egész alkotást is” – mondta, majd azt is hozzátette, mit tanult ezekből a forgatásokból.

 

„270 nap forgatás azért nem adatik meg mindenkinek. Nekem ez egy fantasztikus iskola volt. Rengeteget tanultam, rengeteget kísérletezhettünk. Szerintem ez egy olyan dolog volt, amit iszonyatos nagy ostobaság lett volna visszautasítani pusztán azért, mert „én egy művész vagyok". Pláne, hogy – lehet, hogy ez hülyén hangzik – nekem gyerekkori álmom volt, hogy egyszer egy krimiben én lehessek a nyomozó, és így ez most nekem megadatott” – árulta el Anger Zsolt.

 hacktion

A Hacktion főszerepében (forrás: MTVA)

 

A színész legújabb filmes munkájáról is ejtett szót. „Litkai Gergely és Vinnai András írja a Fapad című sorozatot, amiben most szerepet vállaltam. Nagyon régen volt a kezemben olyan forgatókönyv, amin már olvasás közben is jóízűt nevettem. Ez egy 24 részes komédiasorozat, egy úgynevezett áldokumentumfilm, ami egy fapados légitársaság alapítását, egy kis munkaközösség életét mutatja be, nagyon abszurdba hajló, vicces szituációkkal. Ez az úgynevezett szitkom – szituációs komédia. Talán A hivatalhoz hasonlítható. Ennek a fapados légitársaságnak a vezérigazgatóját alakítom, akit úgy hívnak, hogy Szemlő Róbert. Ő egy Micimackó-archetípus, egy szociopata önző dög, akire nem lehet haragudni” – fejtette ki Anger Zsolt.

 

A teljes interjúból kiderül az is, hogy érezte magát az akciófilmes jelenetekben, milyen gondolatokkal ébred egy megterhelő forgatás reggelén, elmondta azt is, hogyan keveredett bele a szinkron-világba, hogy vágyik-e nagyobb médiafigyelemre, valamint hogy mit csinál  magánéletében.

 

A teljes cikk ide kattintva érhető el.

 

Forrás: origo.hu

 

süti beállítások módosítása