SzínházJegyetem 2.0 - Tasnádi szatíra készül Veszprémben

Megtartották a SzínházJegyetem 2.0 című szatíra olvasópróbáját a veszprémi színházban.

Az előadás Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című művének átdolgozása alapján készül, a darabot Tóth Loon állítja színpadra. A bemutató december 20-án este lesz a Latinovits-Bujtor Játékszínben.

 

A veszprémi színház ajánlója:

 

A Minisztérium bezáratta a színházakat, mert a nézők egyre kényelmetlenebbnek találták az elõadásokat. Úgy viselkedtek, mint a moziban, vagy mint otthon a tévé elõtt – popcornnal, kólával ültek be a nézõtérre, csevegtek, telefonáltak. Ez egyre több színészt háborított fel. 21 Kossuth-díjas művész bejelentette, hogy nem hajlandó tovább ilyen körülmények között színpadra lépni.  A Hamletet játszó színész a hangosan telefonáló nézõt fejbe dobta Yorick koponyájával. A Nemzeti Színházban a Koldusopera alatt a minõsíthetetlenül viselkedő szakközépiskolások közé dobtak egy kandelábert: az eredmény 2 halott, 12 sebesült... 50 év telt el azóta. Engedélyezték, hogy megnyissuk a SZÍNHÁZJEGYETEMet, ahol diplomás nézőket képezhetünk a hibernált utolsó élõ színész és nézõ segítségével... A tét nagy – az elsõ évfolyam sikerén múlik, megnyithatjuk-e újra a színházakat.

 

 

szinhazjegyetem2

 

"A SzínházJegyetem 2.0 gyakorlatilag Tasnádi István ismert régi-új darabja, amelyet az idő, a rendező, és mint hajdan az eredetit, a benne játszó színészek újraírtak egy modernebb világra: egy olyan XXI. századra alkalmaztak, amit már csak a fiatalok és a fiatalosak tudnak a helyesen és teljesen értelmezni, viszont az idősebbek is tudnak rajta majd röhögni. Garantáljuk a merész - helyenként - erőszakos tükörbenézést, de azt is, hogy hol felhős, hol felhőtlen szórakozás várja a vállalkozó szellemű hallgatót, aki részt akar venni egy kis időutazáson a jövőbe, ahol már tényleg ki kell kapcsolni a színházban a mobilt, ahhoz hogy az ember néző lehessen" - így ajánlja az előadást Tóth Loon rendező, aki a produkció díszlet- és jelmezvilágát is kialakította.


A készülő színházi szatírában Tóth Loon, Máté P. Gábor és Szűcs László lép színpadra. Az előadás dramaturgja Péti Krisztina, az ügyelő és rendezőasszisztens Kovács Noémi, a súgó Tóth Zsanett Alíz. A produkció pszichológus szakértője Kottyán Edina. A vizuális effekteket Kiss Sándor készíti, a szcenikus Balázs András.

 

Forrás, fotó: Veszprémi Petőfi Színház

 

süti beállítások módosítása