Folytatódnak a Nagyítás-estek a Hunnia kávézóban

Folytatódik a Nagyítás-estek című irodalmi és felolvasószínházi sorozat a Hunnia Kávézóban.

November 25-én este az Intimitások című darabot láthatjuk, melyet a háziasszony, Sediánszky Nóra író-dramaturg Marguerite Duras, Sophie Marceau, Sylvia Plath, Molnár Krisztina Rita, Hanif Kureishi és mások írásai alapján, valamint Marianne Faithfull és Nico dalaival fűszerezve állított össze.

 

Az estekről:

 

Nagyítás-estek címmel irodalmi és felolvasószínházi programsorozat indult a Hunnia Kávézóban. A háziasszony, szerkesztő Sediánszky Nóra író-dramaturg, aki több mint három évada szervez felolvasószínházi, illetve író-olvasó találkozókat különböző, olykor rendhagyó helyszíneken is.

 

A Nagyítás-estekkel a szervezők a kiválasztott témának, alkotónak valamely kevésbé ismert aspektusára helyezik a hangsúlyt, olyan kulturális csemegét kínálva, amely „kinagyít” néhány megismerésre érdemes részletet a magyar és egyetemes kultúra hatalmas anyagából.


A programsorozat keretében a Hunnia Kávézó havi rendszerességgel (havonta több alkalommal is) olyan felolvasó-esteket tart, amely új, eddig ismeretlen oldalról mutatná be a klasszikus és kortárs irodalom alkotásait. A produkciók közt lennének olyanok, melyek különböző művészeti ágak egymásra gyakorolt hatását mutatják be, ezeken az esteken fontos szerephez jut majd az ének, egy-egy hangszer, valamint a szövegeket kísérő, annak képi világát folytató vetítés.


Hagyományt teremtve – élő rádiószínházi sorozat is készül majd az estek anyagából.

 

intimitasok

 

A produkcióról:

 

"Egy bizonyos kor után a szex nem lehet könnyelmű többé. Egy másik ember testéhez nyúlni, a száját csókolni – micsoda kötelezettségvállalás! Valakit kiválasztani annyi, mint leleplezni egy egész életet. És arra biztatni, hogy leplezzenek csak le... "

 

Egy fiatal nő színésznőnek látja, véli, gondolja magát - talán valóban az is... Utazik kint és bent, országhatárokon túl és belső tájakon, miközben igyekszik - furcsa, sziszifuszi munkaként - feltérképezni saját személyiségét.

 

Egy negyven körüli asszony, aki képzelt és valós kapcsolatok hálójában vergődik, magányában és az emberi érintés iránti felfokozott vágyában nem létező kapcsolatokat hazudik magának - most éppen saját féltestvérével.

 

Egy húsz év körüli lány, aki a valós, lelki intimitástól való félelmében a testi közelségben igyekszik megkapaszkodni, közben fokozatosan elvesztve személyiségét, igazi arcát.

 

Három nő, három történet, három egyszerre képzelt és valós sors. Három, egymásra kopírozott magány, öncsalások, hazugságok - és a "másban moshatod meg arcodat" kétségbeesett vágya.

 

"Az ember fut a lehetetlen után, vonzza a csábító értelem démonja, amely sohasem hagyja magát elfogni. Csupán néhány szőke hajszál marad az ujjak között, amelyek azonnal összekapcsolódnak, egyik ákombákom betűt a másik után formálva." /Sophie Marceau/

 

 

INTIMITÁSOK

 

Előadja:

Réti Iringó

Mics Ildikó

Rusznák Adrienn

 

Énekel: Záhonyi Enikő, Fatime Halmos

Zongorán közreműködik: Simon Attila

VJ: rezagi

 

Összeállította: Sediánszky Nóra

 

2014. november 25. 20.00

HUNNIA KÁVÉZÓ

1054 Budapest, Bank utca 5.

belépő: 1000 ft

 

 

süti beállítások módosítása