A Madách színésznői is csatlakoztak a Cipősdoboz-akcióhoz

Idén 50 ezer cipős dobozba csomagolt ajándékot tervez szétosztani a nehéz sorsú gyerekek között a Baptista Szeretetszolgálat, az adományokat december 1. és 19. között gyűjtik országszerte.

A szeretetszolgálat december 1. és december 19. között országszerte mintegy 200 gyűjtőponton várja a cipős dobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a partnereik segítségével még karácsony előtt eljuttatnak a rászoruló gyerekekhez. A gyűjtőpontokról bővebb információ a www.ciposdoboz.hu oldalon található - közölte a szervezet.

 

ciposdoboz


Idén számos előadóművész és médiaszemélyiség csatlakozott a Cipősdoboz-akcióhoz: Cserpes Laura, Mező Misi, Szekeres Adrien, Weisz Fanni, valamint a Madách Színház színésznői, Gallusz Nikolett és Ladinek Judit kedden adták át cipősdoboz-ajándékaikat Szenczy Sándornak, a Baptista Szeretetszolgálat elnökének.


A Tízezer gyermek karácsonya - közismertebb nevén a Cipősdoboz-akció - az Operation Christmas Child néven futó nemzetközi mozgalom ötlete alapján született meg. A mozgalom alapgondolata az, hogy gyermekek, sőt egész családok készítenek ajándékot rászoruló gyermekeknek. A színes csomagolópapírba öltöztetett cipős dobozok ma már nemcsak a nehéz sorsú gyermek örömét, hanem a szeretet és együttérzés jelképét jelentik szerte a világon. 


Magyarországon 2004-ben hirdették meg első alkalommal az akciót, azóta a magyar adományozóknak köszönhetően több mint negyedmillió cipősdoboz-ajándék gyűlt össze.

 

Forrás: MTI, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása