Weöres Sándor gyerekszemmel - Kibővül az Ádámok és Évák ünnepe

Bóbita ciklus – Weöres Sándor gyerekszemmel címmel a Békéscsabai Jókai Színház és a Veszprémi Petőfi Színház közös kezdeményezésére általános iskolások számára is kibővül az Ádámok és Évák ünnepe című fiataloknak szóló programsorozat.

 

A megyeszékhely teátrumában november 30-án vasárnap, délután három órakor kilenc oktatási intézmény mintegy kétszáz diákja lép színpadra, hogy a nagy magyar költő és író műveiből adjanak elő részleteket. A rendhagyó előadást Kéri Kitty állítja színpadra.


Eperjes Károly, a veszprémi színház művészeti tanácsadója és FeketePéter, a békéscsabai teátrum igazgatójának ötlete alapján idén az 1–6. osztályosok is bekapcsolódhatnak az Ádámok és Évák Ünnepe színházi rendezvénysorozatba, melyet Balázs Péter, a szolnoki színház igazgatója álmodott meg.

 

bobita

 

A fellépők körét kibővítve ezúttal az alapfokú oktatási intézmények pedagógusai és tanulói a Weöres Sándor centenáriumi év folytatásaként dolgozhatják fel az író és költő életmûvének egy-egy tetszőlegesen kiválasztott darabját. A Veszprémi Petőfi Színház által meghirdetett előadásra, nyolc Veszprém megyei és egy Fejér megyei iskola jelentkezett. A csoportok felkészülését a színház művészei segítik.

 

Az előadásban résztvevő iskolák:

Pilinszky János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Balatonkenese

Képesség- és Tehetségfejlesztő Magán Általános Iskola, Szakképzõ Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskola, Várpalota

Berhidai II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Báthory István Általános Iskola, Veszprém

Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, Veszprém

Veszprémi Dózsa György Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Gyulafirátóti Gyulaffy László Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola

Tinódi Lantos Sebestyén Református Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Enying

 

süti beállítások módosítása