Beteg kislányon segít a miskolci színház

A tavasszal készített hatalmas méretű, Shakespeare mozaikhoz gyűjtött, több mint ötven ötezer darab kupakból több zsáknyi megmaradt, ezeket jótékony célra ajánlotta fel a Miskolci Nemzeti Színház.

Áprilisban, Shakespeare 450. születésnapja tiszteletére Shakespeare-ünnepet rendeztek a Miskolci Nemzeti Színházban. A szórakoztató programok részeként akkor a nézők segítségével felépült egy harminc négyzetméteres Shakespeare mozaik üdítőskupakokból. Az ötven ötezer kupakot, melyből a műalkotás elkészült, most egy jótékonysági célra használja fel a teátrum.

 

shakespeare

 A kupak mozaik (forrás: Miskolci Nemzeti Színház)

 

Miskolcon már mindenki hallott Zsófiról, a kislányról, akinél tüdőrákot diagnosztizáltak. Több helyről érkezett már segítség a városból, így Amerikában sikeres műtéten esett át a kis beteg. Most a hazajutásához segíti őt hozzá a több zsáknyi kupak. Az otthonában ugyanis steril körülményeket kell teremteniük a szülőknek, hogy semmi ne veszélyeztesse Zsófi egészségét.

 

Mivel a színházba eljutott egy felhívás, miszerint műanyag palackok kupakjaival is hozzá lehet járulni a kislány gyógyulásához, a raktárból előkerült a fel nem használt több ezer kupak, melyeket Zsófi apukája már el is szállított.

 

Forrás: Miskolci Nemzeti Színház

 

süti beállítások módosítása