Külföldi vendégjátékokon a marosvásárhelyi társulat

Lengyelországban és Magyarországon is látható lesz a közeljövőben a Tompa Miklós Társulat két darabja.

A katowicei Teatr Śląski im. Stanisława Wyspiańskiego (Sziléziai Stanisław Wyspiański Színház) és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata között immár hagyományossá váló előadáscsere keretében az észak-sziléziai városban is bemutatásra kerül a Tompa Miklós Társulat Radu Afrim Az ördög próbája című előadása.

 

AZ ORDOG PROBAJA foto Rab Zoltan 02

Az ördög próbája (fotó: Rab Zoltán)

 

„Az előadás olyan, csodálatos harmónia szerinti, egyszerre emelkedett és primér szinten gúnyolja ki a gyakran nulla alatti számokban mérhető színvonalat képviselő, tévéből ismert tehetségkutatókat, valóságshow-kat, mentálhigiénés fertőzést okozó agyhalott celebeket, produkció nélküli produkciókat (stílszerűen Ganxta Zolee-t idéztük), hogy a néző folyamatosan felvisít a nevetéstől.” – írta a darabról Kaáli Nagy Botond a Helikon hasábjain.

 

Pierre Beaumarchais Figaro című vígjátékát sajátságos humorú hangvételben Keresztes Attila rendezte, aki szerint „a nézők is pontosan érzik-értik ezt a fajta játékkedvet, ezt a fajta életkedvet, ahogyan beszélünk erről a szerelemről és szexusról szóló történetről, ahogyan különböző csapdákba esnek ezek a figurák. Én úgy látom, hogy ez egy érdekes mókája az évadnak.”

 FIGARO m

Figaro (forrás: Tompa Miklós Társulat)

 

Az előadás Budapesten a Thália Színházban a Határon Túli Hétfők elnevezésű sorozat keretében kerül színpadra. Mindkét külföldi vendégjátékon résztvevő előadás decemberben Marosvásárhelyen is szerepel a társulat műsorán. Beaumarchais Figaro című vígjátéka december 3-án, szerdán este 7 órától a Nagyteremben, míg Az ördög próbája december 9-én, kedden este fél nyolctól a Kisteremben tekinthető meg.

 

Forrás: Tompa Miklós Társulat

 

süti beállítások módosítása