Adventi kölyöknapok a Nemzeti Színházban

Színes programokat kínál a közönségnek az adventi vasárnapokon a budapesti Nemzeti Színház. Első alkalommal november 30-án várják az ingyenes rendezvénnyel a nézőket.

Vidnyánszky Attila az MTI-nek elmondta: karácsonyváró advent délelőttjeikre vasárnaponként elsősorban gyerekeket várnak gyertyagyújtásra, és egy sor programot kínálnak nekik.


Mint mondta, a négy vasárnap délelőttjén - 10 és 13 óra között - például Huzella Péter, a Kaláka Együttes és a társulat színészeinek - Tóth Auguszta, Fehér Tibor, Nagy-Kálózy Eszter - fellépésével várják a gyerekeket karácsony ünnepére készülve.

 

Az adventi délelőttökön hagyományőrző csoportoktól betlehemes játékokat is láthatnak a nézők. A vállalkozó kedvű fiatalokat kézműves foglalkozások várják: kipróbálható, megtanulható a gyertyaöntés, a mézeskalács·díszítés, a gyertyamártás, a papírmerítés.

 

adventi kolyoknapok

 

A kulisszajárás ezen a négy vasárnapon "betlehemi csillagjárássá" alakul át, amelyben énektanulás és a pásztorokkal való találkozás élménye varázsolhatja el a kicsiket, a mesesarokban pedig a kaposvári egyetem diákjai is mesélnek majd nekik.


Minden adventi vasárnap fénypontja a karácsonyi koncert lesz: a Kaláka Együttes, valamint Huzella Péter koncertje mellett Farkas Tünde és zenésztársai, továbbá a Misztrál Együttes muzsikál majd.


Az adventi hétvégék mellett a Nemzeti Színházban decemberben két új bemutató, az Isten ostora és A helység kalapácsa, Bodrogi Gyula és Voith Ági estje, valamint közönségtalálkozók várják a nézőket. A közönségtalálkozókat a december 4-i Ahogy tetszik és a december 21-i Isten ostora című előadás után tartják.


A Nemzeti Színház jegyirodái, az Andrássy út 28. szám alatt és a Nemzeti Színházban az adventi vasárnapokon is nyitva lesznek, és különleges ajánlattal várják a nézőket: kedvezményt vehetnek igénybe és választhatnak a színészek dedikált fényképei közül is.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása