Elsötétítés - Sopronban vendégszerepel a Rózsavölgyi Szalon előadása

Spiró György Elsötétítés című színművét tekinthetik meg a nézők december 1-én (hétfőn) 19 órakor Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.

 

A Rózsavölgyi Szalon előadását Marton László rendezte, a főbb szerepekben Szervét Tibor, Hirtling István, Söptei Andrea, Mihályfi Balázs és Sütő András Miklós látható.

 

elsotetites

 

Pataki András, a Soproni Petőfi Színház igazgatója elmondta: az előadás meghívásával zárja a teátrum a Magyar Holokauszt Emlékévet. Az országos programsorozathoz csatlakozva forgatták le idén a Képtelen történet című játékfilmet, melyben szinte az egész soproni társulat játszott, majd a 15. Kaleidoszkóp VersFesztivál keretében külön fesztivált rendeztek a magyarországi holokausztra emlékezve, most pedig a Rózsavölgyi Szalon előadását hívták meg.

 

Spiró György darabjában remek és népszerű színészek lépnek színpadra, a rendező pedig a magyar színházművészet legendás alakja, Marton László

 

Az Elsötétítés 1941. augusztus 8-án, a III. zsidótörvény megjelenésének napján játszódik. Ez a törvény többek között arról rendelkezett, milyen kritériumok alapján tekinthetők zsidónak a „vegyes házasságban" született gyermekek. A történet középpontjában egy házaspár áll, akik közül a férj zsidó származásúnak minősül, a feleség keresztény. Csakhogy négy éves leánygyermekük státusza nem egyértelmű.

 

Forrás: Soproni Petőfi Színház

 

 

süti beállítások módosítása