1 millió euróból dolgoznak - További meséket tervez a Játékkészítő csapata

December 27-30. között összesen 10 alkalommal kerül a Tüskecsarnok színpadára A Játékkészítő Alföldi Róberttel a főszerepben. Az új magyar zenés akciómese ötletgazdája-producere a Megasztár, a Dalnokok Ligája, A Nagy Duett korábbi irányítója, Illés Gabriella. Lapszemle.

jatekkeszitoo

 

A Népszabadság cikkéből:


Korábban televíziós produkciók irányítója volt. Arról, hogyan jött A Játékkészítő című "zenés akciómese" ötlete elmondta: “Néhány évvel ezelőtt a londoni Westend egyik színházában láttam az Oroszlánkirályt, már akkor úgy éreztem, hogy na, egyszer majd nekem is kellene csinálnom egy ilyet. Ráadásul akkori kollégám, Árpa Attila is biztatott. Csakhogy engem a licencdolgok nem nagyon izgatnak már, inkább valami saját produkciót szerettem volna összehozni. Olyasmit akartam kitalálni, ami egyszerre magyar és egyszerre adaptálható külföldre is, hiszen nem titkolt célunk, hogy nemzetközi színtéren is megméressük majd A Játékkészítőt. Így jöttek a népmesék, amelyeknek egy része a külföldi hagyományban is hasonló panelekkel dolgozik, vagyis nem csak itthon lehet érthető a történet, a cselekmény. Elkezdtem rajzolgatni, tervezgetni, Orbán Tamás dalszövegíróval és Divinyi Réka forgatókönyvíróval ötletelni. A zenét Rakonczai Viktor írta. Azt láttuk, hogy a mai gyerekeknek már nem feltétlenül vonzóak ezek a mesék, ezért kitaláltuk, hogy nálunk maguk a mesehősök elégelik meg a népszerűtlenségüket, és kezdik el keresni az érvényesülés új útjait” – fogalmazott Illés Gabriella a darab kapcsán melynek költségvetése egymillió euró.

 

 

 

A kérdésre, honnan ez a rengeteg pénz, úgy válaszolt:  “Van egy mentorom, aki korábban is agitált már, hogy ideje kilépnem a multikörnyezetből, és azt is jelezte, hogy befektetőként szívesen támogatná a projektet. Illetve ő mindig azt szokta mondani, hogy a projekt tetszett neki, de ő nem abba, hanem belém invesztált, bennem látott fantáziát. Szerencsére azt is tudja, hogy nem néhány nap alatt válik nyereségessé egy ilyen befektetés. Egyébként az összeg valóban nagynak tűnhet, de a szakemberek tudhatják, hogy ha egy ilyen volumenű produkció kapcsán az összes álmunkat meg szeretnénk valósítani, még ez a pénz sem elég. Igazság szerint már most is túl vagyunk az egymillión, de bízunk benne, hogy az aprólékosan kidolgozott, újszerű üzleti modell, a játék újdonsága és az érdeklődés folytán ez nem okoz gondot” – árulta el a producer, aki a befektető személyéről csak annyit árult el, eddig nem szórakoztatóipari beruházásokkal foglalkozott, idővel felfedi majd magát, de most még a háttérben szeretne maradni. A cél az, hogy a cég, a Tulipán Tündér Produkció ne azért kerüljön fel a térképre, mert éppen ő támogatja: azt szeretné, ha bizonyítanának, ezért kétévente szeretnénk egy-egy új mesét életre hívni.

“Egyrészt hétéves periódust gondolunk végig, vagyis a befektető egy darabig nem vesz ki pénzt a projektből, megvárja, mire jutunk. Másrészt pedig event-jellegű produkciót hozunk létre, ami alapjaiban különbözik, mondjuk, a kőszínházak modelljétől. Mi csupán 2014 végén annyi embert szeretnénk megszólítani, mint egy nagyobb színház egy teljes naptári év alatt” – számolt be Illés Gabriella, aki arról számolt be, a produkcióra máris akadnak külföldi érdeklődők és ők is felveszik a kapcsolatot azokkal, akiket érdekelhet egy ilyen produkció, ráadásul a koreográfusunk, Nichola Treherne, és az ő mestere , a konzultáns Anthony van Laast kiterjedt kapcsolatrendszerének köszönhetően  sok olyan szakembert láthatnak vendégül, akik jó eséllyel láthatnak fantáziát A Játékkészítőben.

 

Forrás: Népszabadság

 

süti beállítások módosítása