Kiírták a pályázatot 4 fővárosi színház vezetésére

Kiírta a pályázatot a Fővárosi Önkormányzat a Budapest Bábszínház, a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház, az Örkény Színház és a Szabad Tér Színház ügyvezető igazgatói posztjára, a megbízatások ötéves időtartamra szólnak.

szinhazak

 

A Budapest Bábszínház Közhasznú Nonprofit Kft., a Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház Közhasznú Nonprofit Kft., az Örkény István Színház Közhasznú Nonprofit Kft. és a Szabad Tér Színház Közhasznú Nonprofit Kft. jelenlegi ügyvezetőjének megbízatása 2015. január 31-én jár le. Az előadóművészeti törvény értelmében a vezetői feladatok ellátására pályázatot kell kiírni.


A pályázatok kiírásáról november 26-i ülésén döntött a Fővárosi Közgyűlés. A pályázati felhívásokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma honlapján hétfőn tették közzé. A pályázatokat a megjelenést követő 30 napon belül várják.


A kormany.hu-n megjelent kiírás szerint az ügyvezető igazgatói munkakört mind a négy színház esetében 2015. február 1-jétől 2020. január 31-ig tölthetik be a nyertesek.


A színházak ügyvezető igazgatói munkakörének betöltésével járó feladatok között van a színház művészeti programjának és gazdasági-üzemeltetési programjának kidolgozása és megvalósítása, valamint szervezeti, vezetési, működési feltételeinek megteremtése.


A pályázatokat véleményező szakmai bizottságokba a Fővárosi Közgyűlés Hassay Zsófia és Orbán Gyöngyi képviselőket delegálta.

A Fővárosi Közgyűlés arról is döntött, hogy amennyiben a pályázati eljárás január 31-ig nem zárul le, akkor február 1-jétől a jelenlegi vezetők - a Budapest Bábszínház esetében Meczner János, a Kolibri Színház esetében Novák János, az Örkény Színháznál Mácsai Pál, a Szabad Tér Színháznál pedig Bán Teodóra - megbízatása az új ügyvezető megválasztásáig tart.


A Vígszínház vezetői pályázatának kiírásáról is döntött november 26-i ülésén a Fővárosi Közgyűlés, annak megjelentetési határideje azonban december 31.

 

süti beállítások módosítása