Rekord jegybevétel a Broadway-n

Több mint 700 millió dolláros jegybevételnél tart az idei évadban a Broadway, ahol hálaadás napi hétvégén soha nem látott népszerűséggel futottak a darabok: csaknem 285 ezren látták a műsoron lévő 36 produkciót.

A New York-i színház negyedet képviselő Boradway League keddi tájékoztatása szerint a múlt héten 3,41 millió dollárért váltottak jegyet a darabokra, a nézőszám több mint 23 500-zal múlta felül a tavalyi hálaadásnapi hétvégéét. 

 

broadway


Rekordszámú néző ült be a Disney két kasszasikerére, Az oroszlánkirályra és az Aladdinra, előbbi nyolc előadását 2,42 millióan, utóbbit pedig összességében 1,759 ezren látták a Minskoff, illetve a New Amsterdam Színházban.


Több mint 906 ezren látták Hugh Jackman darabját, a The River címűt, míg Az elefántemberre Bradley Cooperrel csaknem 959 ezren voltak kíváncsiak.


A jegybevétel az idei évad eddig eltelt időszakát tekintve már 701 millió dollár, vagyis 13,1 százalékkal nagyobb az előző évad azonos időszakához képest. A nézőszám is hozzávetőleg 13 százalékos emelkedést mutat, és már 6,748 millió felett jár.

 

süti beállítások módosítása