Latinovits eddig ismeretlen szerelmes levele került elő

Előkerült Latinovits Zoltán Ruttkai Évához írt, eddig sosem látott szerelmes levele, amit aukcióra bocsátanak. A színészóriás öccse, Frenreisz Károly nagyon csodálkozott, amikor a Borstól értesült erről, a többi levél ugyanis a család tulajdonában van. 

Latinovits Zoltán 1966-ban írta a levelet Gyulán Ruttkai Évának, aki Szegeden próbálta Az ember tragédiáját. A színész mindig kendőzetlen őszinteséggel kimondta érzéseit, ahogy a levélben is olvasható: szerelemről, féltékenységről. Rettegett attól, hogy elveszíti szerelmét.

 

latinovits

 

„Gyönyörűm, kis szívem, boldogságom, végre megkaptam azt a leveledet, amire vártam, – persze jobb lett volna mindent előbb, józan őszinte komolysággal megbeszélni. Mert természetellenes és lehetetlen helyzetemben ez a józan komolyság szükséges. Most már mindegy" - írja a levélben Latinovits.

 

 

Frenreisz Károly zenész, Latinovits Zoltán öccse a Népszavától értesült az aukcióról. Szerinte Latinovits intim részleteket tartalmazó gondolatainak nem árverésen van a helyük.

 

– Zoli bátyám legtöbb levele a családunk birtokában van, ezt még sosem láttam. Nem tu­dom, hogyan került egy árverésre. Úgy gondolom, egy személyes hangvételű levél nem tartozik a nyilvánosságra. Mindenképpen elmegyek az aukcióra, hogy megtudjam, kinek a birtokában van a levél. A bátyám fantasztikus ember volt, szenvedélyes, érzelmileg csapongó, aki mindig szeretetre és elismerésre vágyott. Ez átjárta az egész életét és olvasható a sorai között is – nyilatkozta a Borsnak a zenész.

 

Forrás: Bors, Népszava

 

süti beállítások módosítása