Világcirkusz címmel tánckoncertet tartanak Szolnokon

 

Világcirkusz címmel tánckoncertet mutatnak be január 10-én Szolnokon, a Városi Sportcsarnokban; a Szolnoki Szimfonikus Zenekar új esztendőt köszöntő összművészeti produkciójában mintegy 300-an működnek közre.  

vilagcirksuz  

 

 

Az esten mintegy 300 zenész, énekes és táncos lép majd a közönség elé - közölte Patkós Imre, a szolnoki szimfonikusok ügyvezető igazgatója a megaprodukciót beharangozó keddi szolnoki sajtótájékoztatón. 


A műsort a komolyzene kedvelői mellett azoknak az embereknek is szánják, akik nem járnak rendszeresen hangversenyekre, és számukra olyan atmoszférát kívánnak teremteni, amelyben a tánc révén a "látható zene" élményével találkoznak - mondta a szakember.  


Ismertetése szerint a zenekar vendégei ez alkalommal a Nagyvárad Táncegyüttes művészei, akik a Juronics Tamás által rendezett, Világcirkusz című produkciójukból mutatnak be jó néhány koreográfiát Mozart Requiem című művére. A tánckoncert látogatói ismét találkozhatnak a Budapest Táncszínház táncosaival, míg a kórusok sorában a Nemzeti Énekkar valamint a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus lép színre. Az est zenei rendezője és karmestere a szolnoki szimfonikusok művészeti vezetője, a japán Izaki Maszahiro lesz, dirigálásával a nagy orosz lélek is kitárul a nézők elé, miután az orosz komponisták, így például Stravinsky, Borogyin, Csajkovszkij és Muszorgszkij műveit szólaltatják meg. A két részes program műsorvezetői tisztét - immár visszatérően - Ókovács Szilveszter operaénekes, a Magyar Állami Operaház igazgatója látja el.     


Dimény Levente, a Nagyvárad Táncegyüttes művészeti vezetője elmondta: a Partium egyetlen hivatásos magyar táncegyüttesének óriási megtiszteltetés a szolnoki fellépés, és - miként fogalmazott - "szinte megborzongott a hátuk a lehetőségtől". A Világcirkusz című teljes produkcióból ezúttal egy 30 perces kivonatot visznek színre úgy, hogy lényegi mondanivaló ne sérüljön - tette hozzá.

 

A szervezők a fiataloknak kedveskedve jelezték: a szolnokiszimfonikusok@gmail.com internetes címre regisztráló magyar, illetve erdélyi diákok közül az első 30-30 tiszteletjegyet kap.

 

süti beállítások módosítása