Katowicében és Budapesten vendégszerepel a Tompa Miklós Társulat

A lengyelországi Katowicében és Budapesten turnézik hétvégén a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulata a tavalyi évad két előadásával.

 

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház közleménye:

 

Radu Afrim Az ördög próbája című darabja december 13-án két alkalommal lesz látható a Europe in Śląski [Európa Sziléziában] című projekt keretén belül a lengyelországi Katowicében, december 15-án pedig a Határon Túli Hétfők elnevezésű programsorozat részeként a Thália Színház látja vendégül a Keresztes Attila által rendezett Figaro című előadást Budapesten.

 

AZ ORDOG PROBAJA foto Rab Zoltan 02

Az ördög próbája (fotó: Rab Zoltán)


Társulatunk nem idegen a Katowicében: tavaly a Mélyben című előadással mutatkozott be a társulat a Teatr Śląski közönségének. Ezúttal Radu Afrim Az ördög próbája című, az elmúlt évadban számos fesztiválon megfordult produkcióját látják vendégül. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház rendszeres vendége a Budapest belvárosában található Thália Színház határon túli színházaknak dedikált rendezvényein – és nem csak. A budapesti előadásról televíziós felvétel készül.

Számunkra nagyon fontos ez a kiszállás, amely ígéretes folytatása a lengyelországi . A statisztikai mutatók szerint itthon egyre több nézőnek örvendhetünk, a számos hazai és magyarországi vendég- és fesztiválszereplés mellett azonban kíváncsiak vagyunk és igényt tartunk Európa reakciójára, véleményére is az eddigi munkánkról – hangsúlyozza Gáspárik Attila vezérigazgató a közelgő külföldi utazás jelentőségét.

A turnéra elkíséri a társulatot Peti András alpolgármester is, aki a Katowice és Marosvásárhely közötti kulturális kapcsolatok feltérképezésének szándékával tesz látogatást az Észak-sziléziai városban. A Tompa Miklós Társulat lengyelországi kiszállását Marosvásárhely Polgármesteri hivatala és Városi Tanácsa támogatja.

Mindeközben a társulat itthon maradt része gőzerővel készül az óévbúcsúztató Mágnás Miska premierre Harsányi Zsolt rendezésében.

 

 

süti beállítások módosítása