Mohácsi Norberté a Nagymama-díj

Mohácsi Norbertnek, a kaposvári Csiki Gergely Színház ifjú színészének ítélték oda idén a Molnár Piroska, a nemzet színésze által alapított Nagymama-díjat.

 norbert

 

A Nagymama-díjat az alapító szándéka szerint minden évben december elején egy arra érdemes fiatal színész nyerheti el Kaposváron. A díj odaítéléséről az alapítvány kuratóriuma dönt az ajánlások, a közönség és a társulat szavazatai alapján. A testület elnöke a színház mindenkori igazgatója – jelenleg Rátóti Zoltán –, s az alapító mellett tagja Győri László vállalkozó-mecénás, valamint Kéki Zoltán, Kaposvár címzetes főjegyzője. 

 

norbert2

 

 

Molnár Piroska 1971-től hét éven át, majd 1984-es visszatérését követően tizennyolc évig játszott a kaposvári színházban. Csiky Gergely A nagymama című darabjának főszerepére még Schwajda György kérte fel. A művésznő korábban arról nyilatkozott, hogy a szerep elvállalásakor döntötte el, hogy A nagymamáért járó gázsijából létrehoz egy díjat fiatal kaposvári színészek javára. Ezzel szeretne valamit visszaadni abból, amit Kaposvártól, a kaposvári színháztól kapott.

 

norbert1 

Mohácsi Norbert korábban maga is játszott A nagymama című darabban, jelenleg a színház Magyar Elektra című tragédiájában lép fel mint Paraszitosz, a király szolgája.

 

süti beállítások módosítása