Ismét világsztár érkezhet a Szegedi Szabadtérire

Amerikából karmesterrel, hazai popzenei fellépővel és világsztárral is tárgyalnak már a Szegedi Szabadtérin. Herczeg Tamás igazgató válaszolt.

 

Lehet-e még fokozni a sikert egy rekordév után?

 

Az idei nyáron valóban rekordot döntöttünk, de a mostani adatokból már látszik, hogy időarányosan jelentősen meghaladjuk a tavalyi eredményeket. Már-már viccesen hangozhat, hogy minden évadot úgy indítunk, hogy elmondjuk, mennyivel jobban teljesítünk az előzőnél. Mégis azt kell mondanom: okkal bízunk az újabb sikerekben. Már most minden várakozásunkat felülmúlja a karácsonyi bérletértékesítési szezon, népszerű karácsonyi ajándék a Szabadtéri-belépő. A bérletekhez járó ajándék fesztivál-albumot is imádják a nézők, annyira, hogy meg kellett hosszabbítanunk az akciót.

 

herczeg tamas

Fotó: szegediszabadteri.hu

 

Ilyenkor már nagyon kíváncsiak a Szabadtéri-rajongók… Az egész város azt találgatja, ki rendezi Shakespeare komédiáját, ami kuriózumnak ígérkezik az idén. Lehet már tudni kik lesznek az alkotók?

 

Megkezdtük a szerződtetési tárgyalásokat, de szokás szerint tavasszal tudjuk bejelenteni, hogy kik alkotják a stábokat. A Tévedések vígjátékával kapcsolatban azt tudom ígérni, hogy a Szabadtérin már számos produkcióban bizonyított művészt, a fesztivál egyik legnépszerűbb, visszatérő rendezőjét kérjük fel. Számára is nagy kihívásra vállalkozik, hiszen pályája korai szakaszát jellemezték a prózai előadások, manapság már az ország egyik legnépszerűbb zenés színházi rendezője. A szereplők tekintetében a magyar színházi élet jeles képviselőire lehet számítani. A darab specialitása, hogy két ikerpár is szerepel benne, ezért ügyesnek kell lennünk abban, hogy találjunk két-két hasonló karakterű színészt a komédiába.

 

A másik saját produkció Az álarcosbál lesz...

 

Verdi, a világ legnépszerűbb operaszerzőjem, de 10 éve nem játszotta műveit a Szabadtéri. A fesztivál jelleg lehetőséget ad számunkra, hogy az operai hagyományokat tiszteletben tartva, ebbe az előadásba is kuriózumot csempésszünk. Nem titok, hogy a címadó báli képnél, amelyben egyébként a darab legnépszerűbb áriája, az „Oscar tudja, de nem mondja” elhangzik, az opera műfaján túlmutató show-elemre készülünk. 

 

Tavaly Gérard Depardieu is fellépett a Szabadtérin. Idén lehet számítani hasonlóan népszerű vendégre?

 

Az operaelőadás kapcsán már tárgyalunk egy amerikai karmesterrel. Illetve a prózai előadásban tervezzük egy népszerű popegyüttes vagy előadó meghívását és előrehaladott egyeztetések folynak egy világsztárral is.

 

Forrás: szegediszabadteri.hu

 

süti beállítások módosítása