Rumcájsz, a rabló - Mesejátékot mutat be a Figura

December 13-án, szombaton este 6 órától mutatja be a Figura az idei évad mesejátékát, Václav Čtvrtek - Kárpáti Péter Rumcájsz, a rabló című darabját.

 

A Figura ajánlója:

 

Rumcájsz nem mindig volt útonálló. Valamikor Jicínben élt családjával és cipészmesterként dolgozott. A városka pökhendi ura azonban egy napon azt szerette volna kikényszeríteni a lakosságtól, így Rumcájsztól is, hogy tisztelje őt. Rumcájsz azonban inkább a város melletti erdőbe költözött ki. Pökhendi grófok helyett vidám manókkal, beképzelt grófnék helyett tündérekkel barátkozott, s így élte tovább, egy elhagyatott barlangban, vidám és békés életét.

Innen folytatódik történetünk: azon a bizonyos reggelen, amikor a barlangot kölnibűz árasztja el. Hogy ki a rettenetes bűz okozója, kit akarnak Rumcájsz nyakára költöztetni albérlő gyanánt, no meg az, hogy miként kerül szamócalekvár az uraság fejére megtudható a Figura Rumcájsz, a rabló című előadásából.

 

rumcajsz3

 

 

A meseelőadást, melynek története az erdőlakó Rumcájsz és a jicíni gróf közötti háborúság történetét meséli el, Dézsi Szilárd rendezte. Jelmeztervezője György Eszter, szereplői Kolozsi Borsos Gábor, Tamás Boglár, Gulácsi Zsuzsanna, Moşu Norbert-László, Vajda Gyöngyvér, Dávid Péter, Bartha Boróka, Boros Mária és Faragó Zénó.

 

A bemutatóra szombaton este 6 órától kerül sor a Figura Nagytermében. Az előadásra gyerekjegyek 6 lejért kaphatók, gyereket kísérő felnőttek számára a belépés ingyenes.

 

További előadások decemberben 15-én 10.00 órától (érvényes a Csipike bérlet), 12.00 órától (érvényes a Fogarassy bérlet), 16-án pedig 10.00 órától (érvényes a Kukucsi bérlet) és 12.00 órától (érvényes a Tutyi Mutyi Móka bérlet). A bérletes előadásokon a szabadon maradt helyekre jegyek is vásárolhatók.

 

 

süti beállítások módosítása