Stílusgyakorlatok - Közeleg a Maladype új bemutatója

A Maladype Színház december 14-én 19 órakor mutatja be Raymond Queneau Stílusgyakorlatok című művét a Mikszáth téri Bázison.

Stilusgyakorlatok szineszek

 

Az alkotók ajánlója:

 

Queneau műve valódi írói bravúr. A francia avantgárd különös alakja, amellett, hogy Alfred Jarryval együtt alapító tagja volt a Patafizikai Társaságnak, matematikusi végzettséggel is rendelkezett, s ez irányú érdeklődése begyűrűzött írói alkotásaiba is. A Stílusgyakorlatok szövege egyetlen, hétköznapi történet 99 variációjából álló nyelvi-matematikai játék, s mint ilyen, tökéletes alapanyagul szolgál a Maladype variabilitással való játékos kísérletezésének újabb állomásán.

 

Toldy Miklos Stilusgyakorlatok nyilt proba

 

A nagy sikerű Leonce és Lénához és az Übü királyhoz hasonlóan a Stílusgyakorlatok című előadás is számít a nézői elme kreatív aktivitására: Balázs Zoltán rendezésében a szöveget „kockákra vágja”, s a történetvariációk mindegyikét különböző, magyar és külföldi filmrendezők stílusában valósítja meg a színház négy színésze. A szemünk előtt lepergő „film” így válik különleges színházi élménnyé, és sajátos dramaturgiájának felderítését film-ínyencek és színházszeretők egyaránt élvezhetik.


A 2009-es Übü királyhoz hasonlóan a bemutatót ezúttal is közel két hónapos, nyílt próbaidőszak előzte meg, mely során az érdeklődők aktív résztvevőként kapcsolódhattak be a társulat műhelymunkájába, személyesen ismerhették meg és próbálhatták ki a Maladypére jellemző sajátos színházi megoldásokat és gyakorlatokat.

 

Stilusgyakorlatok proba

 

 

Maladype Színház

Stílusgyakorlatok

 

Írta: Raymond Queneau
Fordította: Bognár Róbert
Rendező: Balázs Zoltán

 

Játsszák:

Lendváczky Zoltán
Orosz Ákos
Szilágyi Ágota
Tankó Erika

Alkotótársak:
Szőllősi András
Milák Beáta
Tölli Judit


valamint a BME Építész Szakkollégium hallgatói

 

Produkciós vezető: Balázs Katalin

Külön köszönet: Fekete Diána, Harmati Bea, Kozma Éva


Bemutató:

2014. december 14. 19 óra

Maladype Bázis (1088 Mikszáth tér 2.)

 

 

süti beállítások módosítása