Dr. Lala a Duna Televízió műsorán

A Dr. Lala, amely a horvátországi Opuzen Film Festivalon és a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a legjobb dokumentumfilmnek járó díjat, 2014. december 27-én, szombaton 13:20-kor látható a Duna Televízió, 18:00-kor pedig a Duna World műsorán.

 

 Balogh László, azaz Dr. Lala bohócdoktor, aki az elmúlt másfél évtizedben közel százezer beteg arcára varázsolt mosolyt. Egy ország ismerte és szerette őt egy harminc évvel ezelőtti sikeres televíziós műsornak, a Cigánykeréknek köszönhetően, amelyet hátrahagyott a cirkusz kedvéért. Végül mindent újrakezdett, és a bohócdoktori pályán kötött ki.

 

drlala

 

A másfél éven keresztül, alapítványi és céges támogatásokból, illetve önerőből készült, egyszerre szórakoztató és megható kreatív dokumentumfilmben a szarkasztikus humorú Dr. Lalát, alapítványa fenntartásáért folytatott küzdelmét, hivatásán keresztül számos beteg gyermek, kis hétköznapi hős történetét ismerhetjük meg.

 

A film szerepelt a horvátországi Opuzen Film Festival, a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál, az erdélyi Filmtettfeszt – Magyar Filmnapok, a Magyar Filmhét, a Los Angeles-i Magyar Dokumentumfilm Fesztivál és a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál programjában.

 

 

A dokumentumfilm Halász Glória második egész estés munkája, a Váci Börtön színházának tagjairól készült Vasfüggöny című filmjét 2011-ben mutatták be, amely a Duna Televízió műsorán is szerepelt. A Dr. Lala operatőre Várnai Péter, vágója Márton Dániel, zeneszerzője David Javori, a Művészetek Palotájában bemutatott Mi Padre című koncert és lemez alkotója.

 

A film honlapja: http://drlalafilm.hu

 

 

süti beállítások módosítása