A Magyar Teátrum Díjátadó Gála a Duna Tv műsorán

Vasárnap a Békéscsabai Jókai Színházból jelentkezik a közmédia.

IMG 7200

 

December 20-án immár ötödik alkalommal gyűltek össze a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak képviselői Békéscsabán, a Jókai Színházban, hogy látványos gálaműsorral és díjátadóval ünnepeljék meg a színházi háttérszakmákat. Az előzetes műsortervtől eltérően, január 4-én 22:05-kor látható a Gála a Duna Tv műsorán.

 

 

A díjátadó gálaesten az elmúlt évekhez hasonlóan idén is közösen léptek színpadra a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházainak művészei, valamint a Jókai Színház társulatának tagjai. A látványos, zenés, táncos show-műsorban részletek csendültek fel a színházak sikerprodukcióiból. A műsorvezetők Jegyes-Tóth Kriszta és Németh Kristóf voltak.

 

 

Az idén Gnandt János, a Békéscsabai Jókai Színház festőtár vezetője, Gulyás Szabó Gábor, a József Attila Színház hangtár vezetője, Horváth Ilona, a kecskeméti Katona József Színház gazdasági vezetője, Imre József, a budapesti Játékszín színpadmestere, Kiss István, a Csiky Gergely Színház kelléktár-bútortár vezetője nyert el a díjat, a nemzetiségi külön díjat pedig Werner József, a Cinka Panna Cigányszínház szcenikusa, díszlet- és látványtervezője kapta.

 

Most először került kiosztásra a Magyar Színháztechnikai Szövetség által az idén alapított, a színháztechnika nagy alakjáról elnevezett Tolnay Pál Életműdíj is, mely a magyarországi színházi élet területén dolgozó, meghatározó és kiemelkedő tevékenységet folytató műszaki személyiségek tevékenységének elismerésére hivatott. A díjat Schmidt János szcenikus, színpadtechnikai szakértő, okleveles gépészmérnök és igazságügyi szakértő vehette át.

 

IMG 7830

 

A Díjátadó Gála január 4-én 22:05-kor látható a Duna Tv műsorán.

 

süti beállítások módosítása