A marosvásárhelyi színház jótékonykodással zárta az évet

A teátrum gyűjtést szervezett az árva és félárva gyermekek javára.

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház évekre visszanyúló hagyományai szerint igyekszik segítő együttérzéssel fordulni a szociálisan, egészségileg, vagy bármi más módon hátrányos helyzetűek felé.

 

A rászorulók az évad során folyamatosan válthatnak 1 lejes jelképes áron jegyet az előadásokra, a színház munkatársai igény esetén, egyeztetés szerint segítik a mozgásukban korlátozott nézők bejutását a régi tervezésű, és még nem teljesen akadálymentesített épületbe, a társulatok művészei felkérésre játékos fellépést, Mikulás-járást vállalnak gyermekotthonokban családi típusú házakban, alapítványoknál. Ezen kívül adománygyűjtés révén is támogatni kívánják a hátrányos helyzetű gyermekeket.

 Pal atyanal ajandekok atadasa Tompa Miklos Tarsulat MNSZ foto Saji Robert-11

fotó: Saji Róbert

 

2014 decemberében az Osszuk meg az ünnep örömét kampány keretében szerveztek gyűjtést az intézményes kötelékben élő árva, félárva vagy elhagyott gyerekek támogatására. A Tompa Miklós Társulat ezúttal a Szent Erzsébet Egyesületet kívánta segíteni, melynek családias típusú házaiban Marosvásárhelyen és Marossárpatakon Pál atya ferences szerzetes gondozásában negyven gyermek és ifjú él.

 

Pal atyanal ajandekok atadasa Tompa Miklos Tarsulat MNSZ foto Saji Robert-14

fotó: Saji Róbert

 

Az adományozók – a Tompa Miklós Társulat tagjai, valamint az előadásokra látogató közönség – ezúttal leginkább tisztálkodási és tisztító szerekkel, tartós élelmiszerrel valamint pénzadományokkal támogatták Pál atya gyermekeit.

 

Az ajándékokat Benő Kinga és Korpos András színművészek juttatták el a Szent Erzsébet Egyesület családi típusú házaiba, valóságosan is osztozva az ünnep örömében.

 

Forrás: Tompa Miklós Társulat

 

 

süti beállítások módosítása