Újra Spamalot a színházban és a Madách TV-ben

Januártól ismét műsorra tűzik az angol humor klasszikusát, Monty Python Spamalot című musicaljét. A Madách TV adásában az előadás jellegzetes pillanatait idézik fel.

A Madách Színház 2009-ben mutatta be a nagysikerű musicalt, mely 14 Tony-díj jelölést kapott és 3 kategóriában nyert is.

Ősbemutatója 2005. márciusában a New York-i Shubert Színházban volt, London meghódítása 2006. októberében kezdődött a West Enden, a Palace Theatre-ben. 

 

 

 

A Madách Színház hagyományaihoz híven önálló rendezésben, díszletben, jelmezben és koreográfiával vitte színre a világsikerű musicalt. Az angol szerzők, elismerve és nagyraértékelve a Madách eddigi sikereit, engedélyezték a darab budapesti non replica előadását.

 

 mad 60 20101119223349

 

A Spamalot alapja a Gyalog Galopp című világsikert aratott film. Az előadás különlegessége többek között, hogy Monty Python más filmjeiből jól ismert és kedvelt epizódok is részei a Madách Színház előadásának. A cselekmény megtartása mellett azonban egyben musicalparódia is, más ismert zenés színművek motívumainak felhasználásával. A darabot Eric Idle, a Monty Python egyik tagja írta, aki egyben a zeneszerzésben is részt vállalt.

 

mad 60 20101119223911

 

A Spamalot Arthur Király és a Kerekasztal lovagjai abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Grált. Útjuk során találkoznak a jól ismert Monty Python figurákkal, így a Fekete Lovaggal, Timmel, a skót varázslóval, a Lovagokkal, akik azt mondják: "Ni!", és a Gyilkos nyúllal...

 

mad 60 20101119223514

 

A musical Szirtes Tamás rendezésében január 7-től ismét műsoron lesz a Madách Színházban!

 

 

 

 

süti beállítások módosítása