Small Size Napok - Csecsemőszínházi fesztivál a Kolibriben

Small Size Napok címmel rendez háromnapos fesztivált a Kolibri Színház január 30. és február 1. között. A rendezvény keretében a legkisebbekhez szóló előadásokat fogadják.

 

toda kolibri

Fotó: babszinter.hu


A Kolibri 2014-ben befejezett nemzetközi együttműködése, a Small Size, big Citizens újabb négy évre kapott lehetőséget a folytatásra, ezúttal Small Size – Performing Arts for the Early Years néven. A legkisebbek számára indított művészeti programban 15 európai ország 17 színháza vesz részt.

 

Ennek jegyében a Kolibri Színház január végén háromnapos színházi fesztivált szervez. A Small Size Napok keretében olyan előadásokat fogadnak, amelyek a legkisebbekhez szólnak.


A fesztiválhoz kapcsolódóan Zene a gyerekszínházban címmel Novák János tart workshopot a Kolibri Fészekben január 31-én (szombaton) 14 órai kezdettel. A foglalkozás témája: a zenei befogadás aspektusai a csecsemőszínháztól az operáig, a Kolibri Színház repertoárjában. A műhelymunkára tanárok, szülők, óvodapedagógusok, nevelők jelentkezését várják. A részvétel ingyenes, regisztrálni a fanni.kolibri@gmail.com email címen lehet.

“A csecsemőszínház a 4 éven aluliaknak is alkalmat kínál arra, hogy kulturális élményben részesüljenek, miközben a felnőtteknek is visszaadja a nyugodt szemlélődés örömét, rangját. Annyi boldog emberrel, mint amennyi egy csecsemőszínházi előadáson, más színházi előadásokon aligha látható” – vallja a Kolibri Színház igazgatója, aki 2003-ban, Magyarországon elsőként karolta fel a csecsemőszínházi kezdeményezést, és azóta négy saját csecsemőszínházi produkciót is bemutatott. Közülük a Toda, a Tekergő, és a Pont, pont, vesszőcske még mindig műsoron van.

 

pontpont kolibri

Pont, pont, vesszőcske (fotó: 4.bp.blogspot.com)

 

Utóbbi előadás a Small Size Napok programjában is szerepel. A Pont, pont vesszőcskét a világhírű gyerekszínházi szakember, a németországi Helios Theater művészeti vezetője, Barbara Kölling rendezte. A 35 perces csecsemőszínházi darabban három színész, Tisza Bea, Czupi Dániel és Ruszina Szabolcs csupán agyaggal és faágakkal mesélnek a legkisebbeknek a világ keletkezéséről, a két anyag tulajdonságairól.

 

 

„A tipegőknek még nem olyan fontosak a szavak, mint nekünk, felnőtteknek. Sokkal inkább olvasnak a testbeszédből, a kis mozdulatokból, az őket körülvevő színekből, fényekből, hangokból, tehát az összes érzékük egyaránt fontos, teljesen nyitottak. Ahhoz, hogy megértsük, mivel lehet őket elvarázsolni, ezt kellett szem előtt tartanom” – fejtette ki Barbara Kölling rendező.

 

 

small size kolibri
Program:

2015. január 30. péntek
10.30 Marék Veronika: Kippkopp gyerekei – 3-6 éveseknek – a Kolibri Színház előadása – Kolibri Fészek

2015. január 31. szombat
9.30 Napra nap – színpadi játék 1-3 éveseknek – a Kabóca Bábszínház előadása – Kolibri Színház előcsarnok
11.00 Almafácska – első színházi élmény 4 éven aluliaknak – a Ciróka Bábszínház előadása – Kolibri Fészek
14.00 Zene a gyerekszínházban – zenei workshop – Novák János zenei műhelymunkája – Kolibri Fészek

2015. február 1. vasárnap
9.30 és 11.00 Pont, pont vesszőcske – 2-5 éveseknek – a Kolibri Színház előadása – Kolibri Színház
9.30 és 11.00 Marék Veronika: Kippkopp Tipptopp – 3-6 éveseknek – a Kolibri Színház előadása – Kolibri Fészek

 

 

 

süti beállítások módosítása