Újabb előadásokat hirdettek meg a Szegedi Szabadtérire

Időarányosan a tavalyi rekordévnél is több jegy és bérlet kelt el a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évadára, ezért újabb előadásokat hirdettek meg a legnépszerűbb darabokra – jelentette be Harangozó Gyula, a fesztivál művészeti igazgatója szerdán a Tisza-parti városban.

A tavalyi legnagyobb sikert a Mamma Mia! aratta. Az ABBA-musicalre idén szinte minden belépő elkelt, ezért egy újabb előadást iktattak be július 16-ára – mondta a Kossuth-díjas táncművész a fesztivál sajtótájékoztatóján.

 

szegedi szabadteri

Fotó: fidelio.hu


A nyomorultak ősbemutatója harminc évvel ezelőtt volt, és a darabot rá három esztendővel Szegeden is láthatta a közönség. Ez a musical is rendkívül népszerű, így az eredetileg meghirdetett öt előadás helyett hat alkalommal játsszák majd a Dóm téren – közölte a szakember.


A művészeti igazgató elmondta, hogy az idei évadra – részben a karácsonyt megelőző országos kampánynak köszönhetően – a tavalyinál 10 százalékkal több belépő kelt el, összesen 20 ezer jegy és bérlet talált gazdára. Hozzátette: a bérletek elsősorban a szegediek körében népszerűek.


Herczeg Tamás igazgató elmondta, a Dóm rekonstrukciója még folytatódik, ezért a színpadot 2014-hez hasonlóan újra a Dómmal szemközt állítják föl. A fesztivál kezdetére a felszíni munkák azonban már befejeződnek, így lehetőség nyílik arra, hogy fejlesszék a közönséget kiszolgáló létesítményeket.

 

 

Az adatokból is látszik, hogy az elsősorban a szegedieknek kitalált kedvezményes bérleteket nagyon szeretik a város nézői. Január 7-től új, a most meghirdetett két előadást is tartalmazó bérletkonstrukciók közül választhatnak a nézők. A Mamma Miát a Tévedések vígjátékával és Az álarcosbál c. operával is meg lehet nézni, A nyomorultakat pedig a Shakespeare-vígjátékkal és a Szabó Magda örökzöld regényéből színre állított Abigél c. musicallel is. Két előadásra szóló bérlet már 7200 forinttól kapható, a legmagasabb kategóriájú bérlet ára 29900 Ft.

 

A sokezer látogató és jegyvásárló igényeit és kényelmét nem csak a Dóm téren szeretné kiszolgálni a menedzsment, ezért a napokban megkezdik a Szegedi Szabadtéri és a REÖK Tisza Lajos körúti jegyirodájának teljeskörű átalakítását. Modernebb, több funkciót ellátó egységet kívánnak létrehozni, mely a jövőben többek közt a fesztiválhoz kapcsolódó merchandise termékeket is kínál majd. A közönségszolgálati iroda új helyet kap majd az épületben.

 

 

Forrás: MTI, Szegedi Szabadtéri

 

 

süti beállítások módosítása