Idén Udvaros Dorottya kapja a Páger-gyűrűt

Udvaros Dorottya lesz a makói Páger-díj idei, sorrendben 14. kitüntetettje - számolt be a Délmagyar.

Udvaros Dorottya Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznőnek, a Halhatatlanok Társulata örökös tagjának adja át februárban Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet az idei Páger-emlékgyűrűt.

 

udvaros

Fotó: lafemme.hu

 

Ez Téni bácsi kedves arany pecsétgyűrűjének mása, amelyet a leszármazottak hozzájárulásával készíttet el minden évben a város. Az évek során rangot, hírnevet szerzett díjat bő egy évtizede alapította az önkormányzat azért, hogy kifejezze tiszteletét a makói születésű Páger Antal iránt. A díjazott személyéről most is szakmai kuratórium – Hegedűs D. Géza színművész, Réz András filmesztéta, Kútvölgyi Erzsébet színművész, a várost képviselő Szalma Tamás színművész, valamint a Páger családból az egyetlen fiúunoka, Gyarmathy Antal – döntött, majd erre tegnapi, rendkívüli ülésén adta áldását a képviselő-testület - olvasható a delmagyar.hu cikkében.

 

A Színházi Adattár szerint eddig 105 színházi bemutatón láthatta a közönség Udvaros Dorottyát, nevéhez fűződik 19 tévéfilm és 41 játékfilm is, például a Redl ezredes, az Érzékek iskolája vagy A miniszter félrelép. A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után, 1978-ban a Szolnoki Szigligeti Színházhoz szerződött, majd a Nemzeti Színház (jelenlegi nevén Pesti Magyar Színház) tagja volt, a budapesti Katona József Színház alapító tagja. Játszott az Új Színház és a Bárka Színház társulatában, 2002-től a Nemzeti Színház tagja.

 

Forrás: delmagyar.hu

 

 

süti beállítások módosítása