A világon először játszik vietnámi lány a Miss Saigonban

Hien január 18-tól alakítja Kim szerepét az Operettszínházban: ezzel ő lesz az első vietnámi származású színésznő a musical főszerepében, tehát a bemutató világpreimernek tekinthető.

Kerényi Miklós Gábor, a Miss Saigon rendezője elárulta: a darab sikere abban rejlik, hogy a vietnámi háború idején játszódó történet a drámaiság mellett szórakoztatja is a nézőket, és a zenéje is nagyon jó. 

 

A Tv2 Mokka című műsorából az is kiderült, hogy Hien nagy kihívásnak tekinti a szerepet és elsősorban a színészi feladatok megoldására koncentrál. Ma már azt gondolja, hogy a jövőben is szívesen vállalna színházi munkákat.

 

10926375 756123721143770 4436166438984909608 n

 

Kerényi Miklós Gábor a Budapesti Operettszínház művészeti vezetője, a darab rendezője elmondta: amellett, hogy nagyon kedveli Hient, mindig is nagy álma volt, hogy egyszer vietnámi származású főszereplő játssza Kimet.

 

"Ez tulajdonképpen világpremier, mert még soha nem fordult elő a Miss Saigon történetében hasonló. Hien rengeteg gyakorlással és felkészüléssel ugrik majd be a "mélyvízbe". A január 18-i előadásra tudom, hogy már biztonságban fogja magát érezni a színpadon, bár hozzátenném, már most is olyan mintha a sejtjeiben hordozná a szerepet." – tette hozzá KERO, majd arra is kitért, hogy a Miss Saigon a legjobb musicalek egyike, mely kultúrák összeütközéséről és találkozásáról, a politikáról, az élet lehetőségeiről is szól.


"Mindezt sikerült olyan köntösbe bújtatni, hogy egyben szórakoztató is a darab, melyben mindenki magára ismerhet. Schönberg fantasztikus zeneszerző: a musical slágereit se felejtsük ki." – mondta.

 

10906445 880798758608826 140243162584717661 n

 

Hien elmesélte, hogy sokáig a rendezőasszisztenssel és a játékmesterrel - Angyal Mártával és Bori Tamással - dolgozott a szerepen, de pár napja már a színpadon is próbál, ahol a többiekkel is találkozhatott.


"Sokat beszélgettem anyukámmal arról, hogy mit meséltek anno a nagyszüleim a háborús időszakról. Ezekből az átadott élményekből is táplálkozom a próbákon. Emellett rengeteget hallgattam a dalokat. Az Operettszínházban mindenki segít nekem a felkészülésben, így nagyon jól érzem most magam." – zárta a beszélgetést Hien, aki Kocsis Dénes és Veréb Tamás partnereként január 18-tól március végéig alakítja majd Kim szerepét.

 

Forrás: Tv2/Mokka, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása