Nemzetközi színházi workshoppal nyitja az évet a MASZK

Elkezdődtek a hat fesztivál és a szlovén Via Negativa koprodukciójában készülő, Kell legyen valami munkacímű színházi előadás munkálatai, amely az idei, jubileumi, 25. THEALTER egyik kiemelt eseménye lesz.

 

A MASZK Egyesület decemberben tett közzé felhívást színészek, előadóművészek számára, nemzetközi együttműködésben készülő színházi előadásban való részvételre. A 20 jelentkező közül Bojan Jablanovec, a készülő előadás rendezője, a Via Negativa vezetője választotta ki azt a 7 alkotót, akik részt vehetnek a január 5-én induló workshopon.

 

A magyar aspiránsok mellett szerbiai, bolgár, montenegrói és romániai alkotók dolgoznak együtt január 11-éig Szegeden. Bojan Jablanovec rendező a közös munka végén választja ki az előadás szereplőit, akikkel a tervek szerint februárban Szabadkán folytatódik a munka.

 

P1800767-1600

 

A projektben partnerként vesz részt a szabadkai Kosztolányi Dezső Színház/Desiré Fesztivál, a Csiky Gergely Állami Magyar Színház/TESZT Fesztivál (Temesvár, Románia), az INFANT Fesztivál (Újvidék, Szerbia), a Kraljevsko pozorište Zetski dom (Cetinje, Montenegró) és az Informbureau Egyesület/Antistatic Fesztivál (Szófia, Bulgária).

 

Az öt workshopból álló munkafolyamatot követően 2015. május 23-án, a temesvári TESZT Fesztiválon láthatja először a közönség az előadást, amelyet 2016 tavaszáig valamennyi partnerfesztivál vendégül lát. Márciusban Szeged újabb workshopnak ad otthont, a magyarországi közönség pedig júliusban, a 25. THEALTER keretében Szegeden láthatja az elkészült produkciót.


A MASZK Egyesület számára a szegedi önkormányzat támogatása teszi lehetővé a projektben való részvételt, egyéb hazai forrást mindezidáig nem sikerült bevonni a finanszírozásba.

 

thealter 2015 logo

 

A projektpartnerek:
Via Negativa (Ljubljana, Szlovénia): www.vntheatre.com
MASZK Egyesület /THEALTER Fesztivál (Szeged): www.maszk.hu, www.thealter.hu
Kosztolányi Dezső Színház/Desiré Fesztivál (Szabadka, Szerbia): www.kosztolanyi.org, www.desirefestival.eu
Csiky Gergely Állami Magyar Színház/TESZT Fesztivál (Temesvár, Románia): www.tm-t.ro, www.teszt.ro
INFANT Fesztivál (Újvidék, Szerbia): www.infant.rs
Kraljevsko pozorište Zetski dom (Cetinje, Montenegró): www.zetskidom.me
Informbureau Egyesület/Antistatic Fesztivál (Szófia, Bulgária): www.informbureau.info, www.facebook.com/Antistaticfestival

 

Forrás: MASZK

 

 

 

 

süti beállítások módosítása