Szegeden a Madách Színházé lesz a főszerep

Négy Mamma Mia! és hat A nyomorultak előadás várja a közönséget 2015 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

mamma mia szeged 2015

 

2014 a Mamma Mia! éve volt a Madách Színház számára, és úgy tűnik, ezt 2015-ről is elmondhatják. A musicalt először a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatta a közönség tavaly nyáron. A sikert az is jelzi, hogy a darab 2015-ben visszatér a Dóm térre. 

 

2014-ben 28 ezren látták Szegeden a Madách Színház művészeivel, Szirtes Tamás rendezésében az Abba-musical non-replica változatát, amelyet a világon először mutattak be ilyen formában. A tavalyihoz hasonlóan, az idei, 2015-re meghirdetett előadások iránt is olyan nagy az érdeklődés, hogy a szervezők július 16-ra egy negyedik előadást is beiktattak a programba, így a Mamma Mia! július 16-án, 17-én 18-án és 19-én is látható a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán.

 

szegedi szabadteri igazgatok 

A Madách Színház 2015-ben még egy régi-új musicallel érkezik Szegedre: Victor Hugo klasszikusát A Nyomorultakat mutatják be a Dóm téren. Jean Valjean, Marius és Cosette valamint Éponine történelmi és emberi viszontagságokkal, szerelmekkel és hőstettekkel átszőtt története egy teljesen új feldolgozásban látható Szegeden augusztus 14-én, 15-én, 16-án, 19-én, 20-án és 21-én. Az augusztus 19-i előadást a nagy érdeklődésre való tekintettel utólag hirdették meg.

 

szegedi szabadteri.hu foto 

A Victor Hugo nagyregényéből készült musical idén jubileumot is ünnepel, hiszen ősbemutatója 30 évvel ezelőtt volt Londonban. A magyar közönség három évvel később, Szegeden láthatta először a zenés darabot.

 

Ez egy varázslatos darab. 2004-ben vettük le műsorról a Madách Színházban, akkor tüntetést szerveztek a nézők és követelték vissza Schönberg musicaljét” fogalmazott Szirtes Tamás, aki „álomdarabnak” tartja A nyomorultakat, amelyet 2000-ben már megrendezett a Dóm téren.

 

szirtes rendez

 

A Madách Színház egy másik fővárosi színházzal versengett a musical bemutatásának non-replica jogaiért, végül a jogtulajdonos Szirtes Tamás rendezőt választotta, aki alkotótársival együtt már javában dolgozik a Claude-Michel Schönberg zenéjével készült musical szegedi színrevitelén, amelyet ezúttal is non-replica változatban láthat a közönség. Jelenleg is tartanak a castingok, amelyeken kiválasztják a musical szereplőit – előreláthatólag februárban pedig kiderül a végleges szereposztás is. A nyomorultakat a következő, 2015/16-os évadban a Madách Színházban is bemutatják.

 

Alain Boublil és Claude-Michel Schönberg többszörös Tony-díjas alkotása egyébként minden idők egyik legtöbbet játszott musicalje, amelyből nemrég nagysikerű, három Oscar-díjjal jutalmazott film is született Hugh Jackman, Russel Crowe és Anne Hathaway főszereplésével.

 

Forrás: Kodova Michaela / Színház,hu, Madách Színház, Szegediszabadtéri.hu

 

 

süti beállítások módosítása