Bemutatták a Csoportterápiát Kecskeméten

Január 9-én mutatták be a "mjuzikelkámedi" kecskeméti változatát. Mikó István mesélt a darabról és szerepéről.

Ajánló a darab elé:

 

Mindannyian segítségre szorulunk. Ki-ki a maga módján keres megoldást a hétköznapjait megkeserítő problémákra. Közülünk páran úgy döntöttek, csoportterápiába fojtják bánatukat, mert egyedül nem megy. Csábító lehetőség a mieinkkel hasonló sérüléseket elszenvedettek társaságában megvitatni gondjainkat - egy hozzáértő vezetésével. Már az is sikerként könyvelhető el, ha egyértelmű kérdéseket tudunk megfogalmazni ügyünket illetően, például, hogy hol van az orvos? Nélküle nem biztos, hogy a leggördülékenyebben indul ez a történet és különben is, kik ezek itt körülöttem a mondvacsinált problémáikkal, mikor az én életem sokkal nagyobb kátyúban van?!

Ám, kedves nézők, ne sejtsenek mindemögött száraz, unalmas, diagnosztizálással töltött órákat, hiszen a Szente Vajk, Bolba Tamás és Galambos Attila alkotta írótrió humorban és dalban mondják el... Egy mjuzikelkámedi Cseke Péter rendezésében, kiváló színészek tolmácsolásában!

 

csop 0

Csoportterápia (Fotó: Walter Péter)

 

Mikó István a darabról:

 

A Lajos szerepét alakító színész a baon.hu-nak elmondta: „Szente Vajk, Galambos Attila és Bolba Tamás szerzők darabját országszerte nagy siker kíséri. Mióta próbálunk rájöttem arra is, miért. Egyrészt nagyszerű figurák vannak benne és az alaphelyzet is nagyon jó. Amikor az ember dolgozik vagy nem dolgozik, azért van tele stresszel, ha a magánélete nincsen rendben, akkor azért. Az emberek valamiféle kiutat keresgélnek, és terápiákra járnak, attól várják a változást, ami vagy megjön vagy nem. Mindez kecskeméti környezetbe ágyazva: a szereplők a Radó Vilmos Művelődési Házban találkoznak, szó esik a KTE meccsekről, és van, aki éppen az Univer áruházból érkezik. A problémáik azonban ugyanazok, mint bárki másnak az országban.” – fejtette ki Mikó István, majd elmondta, miért ajánlja a darabot.

 

csop 1

Csoportterápia (Fotó: Walter Péter)

 

„Bár szerepem szerint utálom a zenés darabokat, ami a való életben nem igaz, a darabot mindenképpen ajánlom azoknak, akik szeretik a zenés játékokat, vagy azoknak, akik általában szeretik a színházat, vagy úgy szeretnek szórakozni, hogy időnként meg-megfacsarjuk a szívüket. Olyan sorsokat láthatnak, melyekből magukra ismerhetnek. A színháznak ez is a lényege.” – vélekedett a színész, majd saját szerepéről mesélt.

 

csop 2

 Csoportterápia (Fotó: Walter Péter)

 

„Lajost, a hipochondert alakítom, aki tévedésből a színjátszó szakkör helyett tér be az egyik csoportterápiára. Mint kiderül, nem is akkora tévedés, hiszen ott a helye, mivel hipochonder. A legnagyobb baja, hogy a színjátszó szakkörben musicalt próbálnak. Ettől falnak tudna mászni. Erről énekel is egy dalt, melyben olyan előadásokról is szó esik, melyeket a kecskeméti színházba járó közönség jól ismerhet. Gondolok itt olyan darabokra, mint A nyomorultak, a Padlás, a Doctor Herz, a Csókos asszony, vagy az Indul a Bakterház, melyben egykoron én is szerepeltem.” – sorolta Mikó István, végül a próbafolyamatról mesélt.

 

csop 3

  Csoportterápia (Fotó: Walter Péter)

 

„Cseke Péterrel jó együtt dolgozni. Pályánk eleje óta időnként keresztezzük egymás útját. Ő is egyik alapítója a Kisvárdai várszínháznak, melyből kinőtte magát a magyar nyelven játszó színházak fesztiválja. A darab többi szereplője is örömmel fogadott.” – árulta el a színész.

 

 

CSOPORTTERÁPIA

mjuzikelkámedi

 

Jetti DOBÓ ENIKŐ

Ervin Iván ARADI IMRE

Trixi CSOMBOR TERÉZ

Sziszi KISS ZOLTÁN

Lajos  MIKÓ ISTVÁN

Natasa  HAJDÚ MELINDA

Portás   VÁRY KÁROLY

Díszlet, - és jelmeztervező: Tihanyi Ildikó              

Zenei vezető: Károly Kati

                                Koreográfia: Barta Dóra                                 

Zenei felvétel: Bolba Tamás

Zenei asszisztensek: Látó Richárd és Kovács Mihály                         

Koreográfus asszisztens: Frigyes Tünde

                                                         Súgó: Arató Andrea                                                    

Ügyelő: Berki Zoltán

Rendezőasszisztens: Sirkó Anna

Rendező: Cseke Péter

 

Forrás: Kecskeméti Katona József Színház, baon.hu

 

süti beállítások módosítása