Made in Pécs-díjat kapott a Zsolnay Színház

 

Az év művészeti eseménye kategóriában kapott elismerést a színház a Made in Pécs magazin éves díjkiosztó gáláján, január 9-én.

A Zsolnay Színház három éve működik, 2014-ben féltucat előadást állított színpadra Pécsett, a Zsolnay Kulturális Negyedben. Nem hagyományos kőszínházról van szó: elsősorban független társulatok alternatív, nemzetközi szinten is díjazott előadásait mutatták be. Pécsre látogatott többek között a Nézőművészeti Kft., színpadon mutatta be Agota Kristof A nagy füzet című regényének színpadi átiratát a Szkéné Színház és a Forte Társulat közös előadásban, az Orlai Produkció pedig Gerlóczy Máron népszerű regényét, A csemegepultos naplóját adta elő.

 a zsido

Nézőművészeti Kft.: A zsidó (forrás: Zsolnay Kulturális Negyed)

 

„Az előadások kiválasztásánál arra törekedtünk, hogy olyan témájú előadásokat válasszunk ki, melyeket egyébként csak Budapesten tekinthetne meg a pécsi közönség. Természetesen ügyeltünk arra, hogy kiegészítsük a pécsi színházak kínálatát” – mondta el Kiss Mónika, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. programszervezője, a Zsolnay Színház ötletgazdája.

 

forrás: pecsinapilap.hu

 

süti beállítások módosítása