Újra jön az Irodallam! - Zenés irodalmi estek a Radnótiban

Ismét láthatóak az Irodallam című sorozat előadásai a Radnóti Színházban: januártól a színház három művésze, Adorjáni Bálint, Szávai Viktória és Andrusko Marcella irodalmi estjeit tűzik műsorra.

A Radnóti Színház a 2013/2014-es évadban indította el Irodallam sorozatát, amelynek keretében a színészeknek alkalmuk nyílik, hogy egy estére kizárólag az övék legyen a színpad, és a saját ízlésüknek, kedvüknek, személyiségüknek megfelelően mutassák be egy hozzájuk közel álló író, költő műveit.

 

Mint írják, a sorozat előző évadban bemutatott előadásait a 2014/2015-ös évadban ismét műsorra tűzik, így január és március között három fiatal művész önálló irodalmi estjeit tekinthetik meg a nézők, minden alkalommal Dinyés Dániel zenész-zeneszerző közreműködésével.

 irodallam-original-59655

 

Adorjáni Bálint január 21-én Szabó Lőrinc gazdag életművéből kínál szubjektív válogatást Különbéke című estjén, Jacques Brel-sanzonokkal fűszerezve. Szabó Lőrinc egyidős a huszadik századdal, amelynek már fiatalon egyik legkiválóbb költőjévé vált. Önmagáról és a világról is lesújtó véleménye volt, amit páratlan finomsággal és kedvességgel tudott költészetté varázsolni. Költészete - akárcsak személye - szenvedélyes, szemérmetlen és konok - olvasható az előadás ismertetőjében.

 

irodallam-d0001CD0Dc6c1eee94e69

 

Február 13-án Szávai Viktória Weöres Sándor-estjét láthatja a közönség. A Sárkány lehelet című előadás két érzékeny művész - a költő és a színész - találkozása a színpadon, tele gyengédséggel, vadsággal, szexussal, erővel, ritmussal és zenével - áll a produkció ismertetőjében.

 

Irodallam

 

Andrusko Marcella zenés-bábos produkciójában, a Nádgarnitúrában, Parti Nagy Lajos szövegeit adja elő március 27-én. "Férfi és nő. Nő és férfi. Egy este. Nők, férfiak, cukor, bor, strandpapucs, szájcsók és vidéke. Staniclibe csomagolt kis brutáliák egy kis nőre, egy férfira zongorával, egy harmadik bábszemélyre, egy kis időre" - ajánlja az előadást a színésznő.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása