A Válasszunk párt! a Jurányiban látható - Közönségtalálkozóval!

 A január 16-ai előadást követően közönségtalálkozót tart a Jurányi a Fidelio szervezésében.

 valasszunkPart2

 

Január 16-án látható a Jurányiban Polgár Csaba rendezésében készült Válasszunk párt! című előadás, a HOPPart és a Neuköllner Oper (Berlin) közös produkciója. A darab után a közönség is felteheti kérdéseit a színészeknek, valamint a rendezőnek. Moderál: Csicsely Zoltán.

 

valasszunkPart3

 

A darabról:

 

“A politizáló tömeg ellen írtam”- mondta Ödön von Horváth drámájáról, amelynek alapja megtörtént eset: egy tömegverekedés a Szociáldemokrata és a Náci Párt között 1931-ben, a bajorországi Murnauban.

 

Josef vendéglője mindenki előtt nyitva áll – politikai hovatartozástól függetlenül. Nem ő tehet arról, hogy épp ide szervezik – melegváltásban – a Köztársaságiak és a Szélsőségesek aznapi mulatságukat. A Köztársaságiak bár tudomást szereznek az őket fenyegető veszélyről, ahelyett, hogy összefognának ellene, egymásnak esnek, így aztán, amikor megtörténik a katasztrófa, már nincs miért sajnálni őket. Mindeközben szól a zene, szerelmek szövődnek egyre-másra, házasságok mennek tönkre: egyszóval zajlik az élet.

 

valasszunk part3

 

Polgár Csaba rendezésében Hay Anna, Kiss Diána Magdolna, Takács Nóra Diána, Terhes Sándor, Friedenthal Zoltán, Molnár Gusztáv, Fekete Ádám, Kákonyi Árpád és Tóth Péter is látható lesz.

 

Időpont: 2014. január 16. 20.00, Jurányi Ház

 

süti beállítások módosítása