Workshoppal, 1 perces táncfilmekkel is vár a 16. SzólóDuó Fesztivál

A magyar mozdulatművészet több mint százéves hagyományának megőrzésével és megújításával, értékeinek közvetítésével foglalkozó Orkesztika Alapítvány 2015 januárjában, 16. alkalommal rendezi meg a SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivált.

A SzólóDuó Fesztivál célja, hogy a szárnyaikat bontogató és tapasztalt alkotókat, táncosokat egyaránt bátorítsa, hogy legújabb alkotásaikat megismertesse a nagyközönséggel. Az idei fesztivált négy jelölőkör előzte meg Németországban, Lengyelországban és Magyarországon, a további pályázók pedig videón keresztül adhatták be jelentkezésüket. 

 

A SzólóDuó Nemzetközi Tánc Fesztivál 2015 (16. évad) az Orkesztika Alapítvány szervezésében, 2015. január 14-18 között tekintheti meg a közönség Budapesten.

 

szoloduo

 

A SzólóDuó Fesztivál 2005 óta egy nemzetközi szakmai találkozó, s mint ilyen, kiváló alkalmat teremt arra, hogy termékeny kommunikációt indítson el az egyes tánctrendek képviselői között. Az Alapítvány a fesztivál során lehetőséget teremt minden alkotónak, hogy művészi elképzeléseiket szabadon bemutathassák. Azok a résztvevők, akik a jelölőkörökön nyújtott teljesítményük alapján továbbjutottak a versenyprogramba, személyes szakmai visszajelzést kapnak a zsűritől, ezzel segítve önálló alkotói fejlődésüket. A legjobb produkciók a szakmai zsűri döntése és a közönség szavazatai alapján nyerik el a díjakat. A versenyprogram legjobbjait a SzólóDuó 2015 Gálaesten - 2015. január 18-án láthatja majd a közönség.

 

Az idei, több mint 120 pályázatból, 4 jelölőkör keretében (lengyel, német, magyar és videós jelentkezések) szakmai zsűri válogatta ki programba kerülő 27 verseny produkciót. A versenyprogram 2015. január 15-17 között kerül megrendezésre a Mu Színházban, ahol a továbbjutott versenyzők mutatják be munkáikat. A produkcióknak, mint egységes önálló műveknek a fesztivál adja a premierjét.

 

Az idei év fontos eseménye, hogy 10 évvel ezelőtt kezdődött együttműködésük a lengyel partnerükkel és a budapesti Lengyel Intézettel, ezért kiállítás keretében mutatják be a korábbi évek lengyel előadásaiból a fesztivál keretében készült felvételeket.

 

szd-p-20150112 a3 4-copy wc

 

A fesztivál gálaestjén fellép Anna PIOTROWSKA - a nemzetközileg elismert lengyel táncos, pedagógus, koreográfus a lengyelországi társfesztivál vezetője - és a SzólóDuó 2014 fesztivál győztese, a lengyel Aleksandra BOŻEK-MUSZYŃSKA.

 

A fesztivál ideje alatt a korábbról jól ismert kísérőprogramok is megrendezésre kerülnek. Helyszíneiken az Ork-Kota Platform 2015 (Kontakt Táncért Alapítvány és az Orkesztika alapítvány évek óta futó pályázati kezdeményezése) keretében egyperces táncfilmeket láthatnak a vendégek. A kísérőprogramok részét képezik azok a nyitott, szakmai beszélgetések is, melyeken az alkotók visszajelzést kaphatnak a szakma jeles képviselőitől és a közönségtől egyaránt.

 

Délelőttönként az Orkesztika Alapítvány - MOHA - Mozdulatművészek Házában szakmai workshop-ok keretében, Anna PIOTROWSKA és SPALA Korinna kurzusára várják a profi és kezdő táncosokat.

 

A versenyprogram produkcióiról itt talál információt:

http://www.szoloduo.com/prod2015.htm

 

A versenyprogram fellépőiről itt talál információt:

http://www.szoloduo.com/part2015.htm

 

 

 

 

süti beállítások módosítása