Munkával ünnepelte 80. születésnapját Medgyesi Mária

Egy színháznyi ember készülődött titokban meglepni őt.

Medgyesi Mária Jászai-díjas színművésznő, a Budapesti Operettszínház örökös tagja január 13-án ünnepelte 80. születésnapját. Vérbeli színésznőként a jeles napot is munkával töltötte  a Zserbótangó című darab előadásán, a Jókai Színházban.

 

Medgyesi Maria es Fekete Peter

 

Az előadást követően a színház társulata, a meglepetés vendégek és a közönség együtt ünnepelte a primadonnát, akit Lőrinczy György, az Operettszínház igazgatója video üzenetben köszöntött.

 

Medgyesi Mária az 50-es, 60-as évek népszerű filmszínésze volt, de zajos sikereket aratott a színpadon is, jelentős vidéki színházak vezető színészeként. Sikerei teljében fogadta el a Főváros Operettszínház felkérését, ahol végigjátszotta az operett irodalom színes palettáját. Később egyre inkább a tanításnak szentelte életét, beszédtechnikát oktatott az Operettszínház stúdiójában a jelen sztárjainak. 70 évesen kapta meg minden nagy színésznő szerep álmát: Csiky Gergely Nagymamájában Szerémy grófnő szerepét. Békéscsabán pedig jelenleg is a Zserbótangó című darab egyik főszerepét játssza, mely két idősödő, pályájáról már „letért” színésznő történetét állítja a középpontba, akik átmenetileg közös albérletbe kényszerülnek. 

 

Medgyesi Maria koszonto tabla

 

Medgyesi Mária színészi hitvallásáról így fogalmazott korábban: „A pontosság és az alázat a legfontosabb. Ezt megtanultam az igazgatóimtól, a rendezőimtől. Eszünkbe se jutott soha késni, nem megtanulni a szöveget, felkészületlenül menni egy próbára. Én ezt próbálom a tanítványaimnak is átadni. Nincs betegség, nincs bánat, nincs szerelmi bánat, csak a színház. Kegyetlen dolog, de ez egy hivatás. Nekem ugyanazt jelenti minden vidéki színpad, mintha a Nemzeti, a Madách vagy az Operett lenne. Mindig ugyanúgy készülök.”

 

Veselenyi Orsolya Fodor Zsoka Medgyesi Maria Fekete Peter Seregi Zoltan

 

A kerek születés­nap különösen jó alkalom volt annak meg­tapasztalására, hogy milyen szeretettel veszik körül a kollégák ezt a nagy­szerű színésznőt, aki könnyeivel küszködve hallgatta végig majd köszönte meg a gratulációkat.

 

 

süti beállítások módosítása