A víg özvegy a szegedi Belvárosi moziba jön

Magyar darabbal, Lehár Ferenc A víg özvegy című operettjével folytatódik január 17-én, szombaton este a New York-i Metropolitan Opera Live in HD elnevezésű nemzetközi közvetítéssorozata a Belvárosi moziban. Este 7 órától Susan Stroman rendezésében láthatják a szegedi operettbarátok a Met két és fél órás különleges produkcióját Sir Andrew Davis vezényletével.

A New York-i Broadway egyik ismert rendezője és koreográfusa, Susan Stroman állítja színpadra Lehár Ferenc örökzöld operettjét. Az amerikai rendező ezzel a pazar kiállítású, angol fordításban elhangzó előadással debütál a Metropolitan-ben. Az előadást a brit Andrew Davis vezényli, aki három kontinensen tölt be művészeti vezetői tisztséget.

 

644 vigozvegy01

 

A produkció mindenképpen kiemelkedik a New York-i dalszínház 131. évadjának műsorából, hiszen a prima donna assoluta, Renée Fleming alakítja a párizsi milliomos özvegyet, Hannát. Hanna szeretőjét, Danilót a People magazin által a legvonzóbb férfiak listáján említett amerikai bariton, Nathan Gunn kelti életre.

 

A francia attasét, Camille de Rosillont a Met-ben a 2012/13-as évadban debütált Alek Shrader alakítja, Zéta Mirkó báró nagykövetként a világhírű brit baritont, Thomas Allent láthatják és hallhatják, míg a Broadway kedvelt ifjú szopránja, a modell alkatú és ragyogó színészi tehetséggel megáldott Kelli O'Hara először áll a Met színpadára, a báró kacér feleségeként.

 

Forrás: szeged.hu

 

süti beállítások módosítása