Díjat nyert a Nemzeti fotósa

A Művészet - műalkotás vagy művészeti tevékenység ábrázolása fotóriporteri eszközökkel egyedi kategóriát Eöri Szabó Zsolt, a Nemzeti Színház fotósa nyerte meg a MÚOSZ 33. Magyar Sajtófotó Pályázatán.

 

A nagydíjat Béli Balázs, a Barikád fotósa nyerte el Úton Európában című képriportjáért, a legjobb emberközpontú dokumentarista fotográfiáért odaítélt André Kertész Nagydíjat pedig Balázs Attila, az MTVA/MTI külső munkatársa kapta Egy hajléktalan karácsonya című képriportjáért.

 

Ejjeli menedekhely

Éjjeli menedékhely (Nemzeti Színház) Fotó: Eöri Szabó Zsolt

 

A legjobb hírképért járó Escher Károly-díjat Móricz-Sabján Simon, a Népszabadság fotóriportere nyerte Netadó tüntetés című képével, a legjobb kollekcióért járó Munkácsi Márton-díjat Hajdú D. András (szabadúszó) érdemelte ki, a megyékben dolgozó legjobb fotóriporter Balázs Attila (MTVA/MTI), a legjobb teljesítményt nyújtó 30 év alatti fotóriporter pedig Béli Balázs lett.

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) Fotóriporterek Szakosztálya által közzétett kiírásra 243 fotográfus 2738 pályázattal, összesen 7164 képpel nevezett. A legtöbb pályamű az Emberábrázolás-portré kategóriában érkezett, itt az zsűri összesen 506 egyedi és sorozat pályamű közül válogathatott - közölték a szervezők a hétfői budapesti eredményhirdetésen.

Az utolsó forduló kivételével az interneten is nyilvános zsűrizés január 16. és 18. között zajlott. Az idei zsűri elnöke Adrian Evans, a Panos Pictures igazgatója volt; mellette Eric Baradat, az AFP Photo főszerkesztője; Bócsi Krisztián, a Bloomberg Finance fotográfusa; Marián Pauer fotótörténész, kurátor; valamint Reviczky Zsolt, a Népszabadság fotóriportere vett részt a munkában.


Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása