"A színházi közegben találtam meg magam" - Orlai Tibor válaszolt

Az Orlai Produkciós Iroda vezetőjét a Kulturprojekt.hu kérdezte.

 

A kulturprojekt.hu cikkéből:

 

Orlai Tibor az interjúban elmondta, a szélesebb közönséget megszólító előadásokat a Belvárosi Színházban játsszák, hiszen oda több mint ötszáz néző fér be. De emellett létrehoznak kimondottan kísérleti és művészszínházi produkciókat is, stúdiószínházi előadásokat. Ilyen a Jurányi Házban játszott A csemegepultos naplója is, mely Gerlóczy Márton kortárs darabja, vagy Lázár Kati tavaly év végén bemutatott Jászai Mari-estje is.

 

"A Belvárosi Színházban nagy kísérletezésekre nincs lehetőség, ott rengeteg nézőt kell tudnunk megszólítani. Bár az elmúlt időszakban olyan előadások is debütáltak a Belvárosi Színház színpadán mint a Jadviga párnája, ami szintén nem a fősodorba illő előadás, de említhetném még itt a közeljövőben bemutatásra kerülő, Gáspár Ildi által rendezett Florian Zeller Apa című darabját, ami szintén egy mélyebb, elgondolkodtatóbb, súlyos társadalmi kérdéseket boncolgató előadás" - sorolta Orlai Tibor.

 

Orlai

Fotó. nepszava.hu

 

"A színház világa vagy fiatalkorban megfogja az embert, vagy nem. Engem nagyon megfogott. Hogy ez miként alakult át, hogyan lettem egyszerű színházba járó laikusból színházi előadások készítője, hogyan vált a színház az életemmé és gyakorlatilag a munkámmá is, ez nyilván egy hosszabb folyamat volt. Rám mindig jellemző volt, hogy kerestem a különböző lehetőségeket, utakat. Közgazdasági egyetemen végeztem, utána orvosi műszer területen dolgoztam, de mellette mindig voltak szárnypróbálgatásaim egészen más területeken is, mivel rengeteg minden érdekel, és a kreativitásomat máshol is ki kellett próbálnom. (...) És akkor a 90-es évek végén - természetesen a véletlenek útján - belekerültem a színház világába, de akkor még sok éven át nem gondoltam rá, hogy ez lesz a mindennapi életem legfontosabb része, és ez lesz az, ami teljes egészében kiteszi a munkámat. Az események jöttek és vittek magukkal, aztán hogy ez nem csak szárnypróbálgatás lett, hanem több, ez nyilván a gyerekkori indíttatásomnak, és annak tudható be, hogy itt, ebben a közegben találtam meg önmagamat. Itt tudtam teljesen boldog és felszabadult lenni és azt érezni, hogy olyasmivel foglalkozom, ami ezer százalékig kitölti az életemet" - mesélte a producer.

 

Orlai Tibor kiemelte: bár a tavalyi év izgalmas volt az életükben, és soha ennyi új produkciót eddig még nem mutattak be, ő mégis inkább azt érzi hangsúlyosnak, hogy 2014-ben a közönségbázisuk mindenképpen növekedett. Nagyon sok fiatal is jár hozzájuk, amit örömteli és fontos dolognak tart.

 

Az Orlai Produkciós Iroda idei meglepetéseiről a Kulturprojekt.hu interjújában olvashat.

 

 

süti beállítások módosítása