Táncmesét mindenkinek! - Falujáró projektet indít a Háromszék

A Lajtha László Alapítvány és a Háromszék Táncegyüttes új falujáró projektet indít 2015 januárjától Táncmesét mindenkinek! jelszó alatt.

A projekt keretében Az én mesém című táncos mesejáték olyan háromszéki településeken kerül bemutatásra, ahol a fiataloknak, gyermekeknek minimális hozzáférésük van minőségi kulturális programokhoz. Az előadásokra hétfői napokon kerül sor, a belépés pedig ingyenes. A szociális kezdeményezés megvalósítását a Schweighofer Holzindustrie támogatja.

 

VAR 8531 haromszek tancegyuttes az en mesem vargyasi

Fotó: Vargyasi Levente


Az első megcélzott település Réty, az előadás január 26-án, hétfőn 14 órától lesz a helyi művelődési otthonban. A további helyszínek kiválasztása a Kovászna megyei kistelepülések nyitottságának és igényének függvényében alakul, folyamatosan várják a jelentkezéseket a befogadó községek, falvak, iskolák részéről. Az együttes biztosítja a kellő hang- és fénytechnikai eszközöket, azonban az előadás megvalósításához szükséges néhány minimális kondíció, elsősorban fűtés, átöltözésre alkalmas helyiség, valamint megfelelő méretű színpad.


A projekt technikai megvalósítását nagy mértékben segíti a Háromszék Táncegyüttes 2014-ben készült felmérése, amelyben több hetes terepmunkával térképezték fel a háromszéki települések kultúrházait.

 

 

süti beállítások módosítása