A Duna Palotában tart premiert az Éless-Szín

Az Éless-Szín társulata a Duna Palotában mutatja be Edward Albee Mindent a kertbe című vígjátékát január 30-án.

 

Az Éless-Szín ajánlója:


"A mai világban tudatosan kell keresni a helyeket, ahol a közönséget meg tudja a színház szólítani. A mi célunk mindig is az a fajta szórakoztatás volt, ahol a gondolatok sem hiányoznak, s örülünk, hogy ehhez most egy új helyszín kínálkozik" - mondta az előadás kapcsán Éless Béla társulatvezető, rendező.

 

 mindent a kertbe

Fotó: Harmos Csilla

 

A Mindent a kertbe január 30-án, a Duna Palotában kerül a nézők elé, a főszerepben Kökényessy Ágival, aki a törekvő, ámde nagyon szerethető főszereplőt, Jenny-t alakítja a darabban. A darab szerint Jenny férjével és fiával az álmok Amerikájában él, és ugyan egy bizonyos életszínvonalat már sikerült megteremteniük maguknak, van szép házuk és kertjük, de számára ez kevés, még többre vágyik.

 

Kökényessy Ági igencsak aktuálisnak érzi a darab mondanivalóját:
"A világ legtermészetesebb dolga, hogy mindenki szeretne gazdag lenni, elfelejteni minden pénzügyi problémát. Az emberek szeretnének magasabb színvonalon élni, mint amire éppen képesek anyagilag. Nekem nem mániám a vásárlás, költekezés, mégis jó érzés lenne, ha bármit megvehetnék... Ha sosem törne rám a félelem: mi lesz, ha holnap nem lesz pénz? Jenny-nek sikerül megoldania, hogy úgy élhessen, ahogy szeretne, de sajnos nem jó megoldást választ..." - mondta a darab kapcsán  a színésznő.

 

A pénzszerzési bonyodalmak alapozzák meg a darabban a humort, de a fanyar szájízt is, hogy minden néző úgy érezhesse, ismerős helyzetek között kalandozik. Az előadásban Kökényessy Ági mellett színre lép Szabó Sipos Barnabás, Bordán Irén, Harsányi Gábor, Nyertes Zsuzsa, Rák Kati, Éless Béla, Valler Gabriella, Hajdan Kornél, Kertész Péter és Hegedűs Miklós.

 

Forrás: Éless-Szín

 

 

 

 

süti beállítások módosítása