José Cura Mahó Andreával lép fel Budapesten

Michel Schönberg, Sir Andrew Lloyd Webber és Rhoda Scott világhírű orgonaművésznő után, az eMeRTon és Artisijus-díjas Mahó Andrea újabb világsztárt készül meghódítani: José Curát. Közös koncertjükre február 21-én kerül sor a Papp László Sport Arénában.

 IMG 9999 125 Kicsi

 

Mahó Andrea a szakközépiskola elvégzése után szinkronszínész képzőbe jelentkezett, majd énekelni tanult Bojtor Katalinnál, és beiratkozott Gór Nagy Mária színitanodájába.

 

Később a Győri Nemzeti Színházhoz szerződött, ahol az első énekes szerepét a Nyomorultakban kapta meg. A következő évben már az Operettszínház is felfigyelt különleges tehetségére, és eljátszhatta a West Side Story Máriáját. Egy operettben, a Mosoly országa című darabban játszott.

 

Ezután következett a nagy áttörés a Madách Színházban: Szirtes Tamás igazgató rendezésében, Andrew Lloyd Webber legendás darabjában Az Operaház Fantomjában. A musicalben a női főszerepet kapta meg, a bemutató után pedig a világhírű zeneszerző kiemelten gratulált a művésznőnek.


Pályafutása során olyan musicalek főszerepeiben láthatta még a közönség mint Rómeó és Júlia, A Chicago, A Volt egyszer egy csapat, a Mária Főhadnagy, a Miss Saigon vagy a Szépség és a Szörnyeteg.


Eddig három lemeze jelent meg, a" Más lesz a Holnap", a „ Jó reggelt napfény „ és 2012-ben a „Mit tehetnék érted" című album, melyre Bródy János legendás életművéből 12 olyan dalt válogatottak, melyeknek nemcsak szövegét, hanem zenéjét is a művész írta.

 

jose jo

 

A budapesti koncert kiemelt fellépője a világhírű argentin operaénekes, a „21. század tenorsztárja", a sokoldalú José Cura, aki zeneszerzőként, karmesterként, színészként, tanárként és fotósként is dolgozik. Plácido Domingo, Luciano Pavarotti és José Carreras hármasára utalva a „negyedik tenor" jelzővel is illetik, megszámlálhatatlanul sok díj tulajdonosa.


Egészen fiatalon egy barátja hatására elkezdett gitározni ,16 évesen már zongorázott és zeneszerzést tanult Carlos Castro és Zulma Cabrera irányításával, majd 1982-ben felvették a Rosariói Nemzeti Egyetem Művészeti Karára.


Már a főiskolai évei alatt énekelt egy operakórusban, de a hangjával csak 20-as évei végén kezdett komolyabban foglalkozni: ekkor határozta el, hogy operaénekesként is szeretne befutni. Olyan híres szerepekben debütált nagy sikerrel, mint Ismaele Verdi Nabuccojában, Don Alvaro A végzet hatalmaban, Ruggero Puccini két egyfelvonásosában A fecskében és a Lidércekben.


Mexikóvárosban az 1994-ben második alkalommal megrendezett Plácido Domingo Nemzetközi Énekversenyt megnyerte és a közönségdíjat is neki ítélték, amellyel felkeltette a nemzetközi sajtó és szakma érdeklődését. Attól fogva a karrierje rendületlenül halad előre. Amerikától Európán át Japánig egyaránt fellép, manapság az egyik legkeresettebb énekesként és karmesterként tartják számon.

 

 

A koncert magyar sztárvendége, Mahó Andrea régi jó barátja és kollégája, Miller Zoltán lesz, akivel számos musicalben játszottak már együtt, többek között Az Operaház Fantomjában, vagy a Nyomorultakban.

Február 21-én a Papp László Sport Arénában a koncert zenei alapját a Hungarian Studio Orchestra biztosítja majd, a zenei vezető Pejtsik Péter.

 

süti beállítások módosítása