Egyre többen járnak Szegedről pesti színházakba

Legtöbben a zenés műfajokat, a helyi teátrumban nem játszott musicaleket, valamint az operákat, a vígjátékokat keresik. A legnépszerűbb a Madách Színház produkciója, Az Operaház fantomja - számolt be a Délmagyar.


"Nem a szegedi színház ellen dolgozunk, hanem olyan fővárosi előadásokra szervezünk autóbuszos utakat, amilyenek itt nincsenek. Több száz főből álló törzsközönségünk alakult ki az évek során. Van olyan, aki a Madách Színház musicalprodukcióira jár, más csak az Operaházba és az Erkel Színházba szóló bérleteket vásárolja meg. Olyan is akad, aki csak a Sas-kabaréra kíváncsi" – mondta a delmagyar.hu-nak Rácz Dezső, a szegedi színházbuszt üzemeltető iroda munkatársa, aki szerint egyértelműen a musical és a vígjáték a legkeresettebb műfaj.

 

az operahaz fantomja madach

Az Operaház Fantomja (fotó: madachszinhaz.hu)

 

A cikk szerint a szabadtéri műsorán is szereplő Mamma Mia!, a Producerek és a Mary Poppins is népszerű a Madách Színház előadásai közül, mindegyikre több száz nézőt vittek már. A Játékszín és az Operettszínház produkcióit is szeretik a szegediek. Budapestre oda-vissza körülbelül 4500 forintra jön ki az útiköltség a légkondicionált autóbusszal, ami majdnem fele annak, amennyit a nem háztól házig szállító vonatért kellene fizetni.

 

"Az Operaház fantomjára az elmúlt években 34 alkalommal telt meg a 44 személyes autóbusz, ami majdnem másfél ezer embert jelent. Hasonlóan népszerű volt a másik örökzöld sikerdarab, a Macskák. A szegediek imádják a Madách Színház musicalprodukcióit, de a Fővárosi Nagycirkuszba és az Operettszínházba is rendszeresen járunk. A szombat esti és a vasárnap délutáni előadások a legnépszerűbbek, de hétköznap estékre is meg szokott telni a színházbusz" – hangsúlyozta Rácz Dezső.

 

Forrás: delmagyar.hu

 

süti beállítások módosítása