Új szereplők állnak be az Operettszínház előadásaiba

A Mozart!, A Szépség és a Szörnyeteg, az Amerikai komédia és az Abigél szereplői között is új színészeket köszönthet a közönség. A Miss Saigon főszerepében pedig továbbra is Hien látható az Operettben.

Januárban debütált Hien, a vietnámi származású magyar énekesnő, aki először mutatkozott be ezzel a szereppel színpadon, ráadásul a világon először játssza vietnami lány a hetvenes évek Saigonjába kalauzoló musical főszerepét. Partnere Kocsis Dénes volt.

 

 edv1004

 

"Nagy élmény volt találkozni vele. Új energiákat hozott az életembe. Leírhatatlan csoda, amikor az ember azt látja, amit eljátszik. Ez a közönségnek is csak pluszt jelent!"- mondta el Kocsis Dénes, aki végigkísérhette Hien első nagyszínpadi bemutatkozását.

 

Hien február 17., 18., 19.-én, valamint március 5-én és 6-án este alakítja még Kim szerepét, mielőtt megkezdi tanulmányait az Egyesült Államokban.

 

Így debütált Hien:

 

 

Hien mellett Gubik Petra is debütált a musicalben. "Ilyen típusú szerepet még nem játszottam. A jelentemben sok ember vesz körül, szinte a teljes musical együttes és az összes szereplő a színpadon van. Óriási koncentráció volt szükséges ahhoz, hogy a régóta futó, sikeres előadásban helyt tudjak állni." - A "Mi is itt vagyunk" kampány fiatal színésznője Gigi szerepében látható januártól a Miss Saigon előadásokban.

 

 edv0703

 

Hét hetes turné után januárban A Szépség és a Szörnyeteg előadás is hazatér és újra a Nagymező utcai színpadra költözik. Ezzel pedig a színház másik fiatal színészére, Barkóczi Sándorra is nagy feladat vár. Megannyi német nyelvterületen aratott siker után, január 30-án, anyanyelvén is a Szörnyeteg szerepébe bújik. 

 

 mg 7837

 

Hirtling István személyében új szereplőt köszönt az Abigél musical is. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Jászai Mari-díjas, Érdemes művésze március 7-én és 8-án lesz látható Torma Gedeon, a szigorú iskolaigazgató szerepében.

 

 edv0487

 

Szabó Magda klasszikusa mellett, Lévay Szilveszter és Michael Kunze szintén legendás darabja, a Mozart! is frissült az év elején. Szabó P. Szilveszter és Szerényi László mellett, Colloredo szerepében színpadra állt Feke Pál, akinek régi vágya teljesült azzal, hogy a Grammy-díjas zeneszerző darabjában játszhat. Feke Pál januártól látható salzburgi hercegérsekként.

 

hir2-1

 

A La Paz luxushajó fedélzete is színesedik. A sármőr kalandor, Frank szerepét ölti magára január 31-től Homonnay Zsolt az Amerikai Komédia című szvingjátékban. Az már a színházak éjszakáján és az Operettszínház szilveszter esti műsorában is kiderült, hogy Bársony Bálint és zenekara remekül működik együtt a színésszel, az pedig csak hab a tortán, hogy az Átrium Film-Színházban látható előadás rendezője Réthly Attila és Homonnay Zsolt évfolyamtársak voltak a Színművészeti Egyetemen. A régi és új kapcsolódási pontok miatt is örül, hogy csatlakozhat az előadáshoz és januártól ő is Monte Carló felé veheti az irányt a darab többi különös figurájával együtt.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása