A Horda2 is látható a SZEM Fesztiválon

A Miskolci Nemzeti Színházban február 2-án és 3-án vendégszerepel a Nemzeti Táncszínház köznevelés díjas tánc/színházi nevelés produkciója.

A középiskolásokat megszólító produkció mellett a pedagógusok a Káva Kulturális Műhely: Tengerpart című drámaóráján, a SZEM Fesztivál résztvevői a Közép-Európa Táncszínház táncművészeinek táncóráján vehetnek majd részt.

 

horda2 m

Horda2 (fotó: Dusa Gábor)

Ajánló az előadás elé:

 

Egy kőszínház. Egy tánccsoport. Egy igazgató és egy koreográfus. Körülöttük a hazai színház világa. Profilváltás a színházban. Melyik hordához tartozzunk? Hogyan tartozzunk ugyanabba a hordába, ha mások vagyunk?

 

Az előadás a középiskolás korosztályok számára fogalmazza újra Kun Attila koreográfiáját egy színházi nevelési előadás keretei közt. A foglalkozás a „hordaság”, az egyén és közösség viszonyát vizsgálja.

 

 

Az alkotók célja, hogy az előadás újrateremtésével lehetőséget adjanak a középiskolásoknak arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket és testüket a felkínált problémakör közös értelmezésen és cselekvésen keresztüli vizsgálatának szentelhessék, fejlesszék aktív értelmi és érzelmi kifejezőkészségüket a mozgáson keresztül, más szóval: képesek legyenek testük szabad kifejező erejét felnyitni és használni. Formabontó előadásról van szó abban az értelemben, hogy a színházi nevelés hagyományos szó-központúsága találkozik itt a táncszínházi formanyelvvel.

 

A foglalkozáson egy középiskolai osztály vehet részt, de szakmai megfigyelőként szeretettel várunk minden érdeklődőt, kérjük, hogy részvételi szándékukat jelezzék a

Nemzeti Táncszínház munkatársánál: Varga Nikoletta - 0630/8153580, varga.nikoletta@tancszinhaz.hu

 

horda m

Horda2 (fotó: Kálócz László)

 

Horda2

 

Táncosok: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Mádi László, Palcsó Nóra

Színész-drámatanárok: Kardos János, Takács Gábor

Koreográfus: Kun Attila

Dramaturg: Róbert Júlia

 

2015. február 2. 10.00-13.00 ('180) (Miskolci Nemzeti Színház-Csarnok)

2015. február 3. 10.00-13.00 ('180) (Miskolci Nemzeti Színház-Csarnok)

 

A Horda2 a Nemzeti Táncszínház, a KÁVA Kulturális Műhely és a Közép-Európa Táncszínház közös szakmai munkájának eredménye. Az előadás 2014-ben elnyerte a legjobb ifjúsági színházi előadásnak járó Oktatásfejlesztő és Kutató Intézet Köznevelési Díját a VII. Kaposvári ASSITEJ Gyermek-és Ifjúsági Színházi Biennálén.

 

süti beállítások módosítása