A padlás – Rusznyák Gábor rendezése Debrecenbe érkezik

Presser Gábor máig népszerű musicaljének miskolci feldolgozása februártól több alkalommal a Csokonai Színházban vendégszerepel.

A Miskolci Nemzeti Színház előadását az a Rusznyák Gábor rendezte, aki jelenleg A Mester és Margarita próbáit tartja a debreceni teátrumban.

 

IMG 28331111-682x1024

 

Ajánló a darab elé:

 

 

Egy bérház padlásán a fiatal Rádiós fényévnyi távolságba küld rádióüzeneteket saját találmánya, a robot Robinson segítségével. Már kételkedni kezd abban, hogy hangja bárkihez is elér a végtelen űrben, amikor egy este négy furcsa alak jelenik meg. A különös figurák híres mesék elfeledett hőseinek szellemei, akik a túlvilágra szeretnének eljutni. De hogy évszázadok óta tartó bolyongásuk véget érhessen, meg kell találniuk a Révészt.

 

IMG 1025111-1024x682

 

 

 

Sztevanovity Dusán az 1988-as vígszínházi bemutató után így számolt be a darab születéséről: „Mi Presser Gáborral nem akartuk ilyen nagy fába vágni a fejszét. Egy dalcsokrot írtunk gyerekeknek. De közben felmerült az ötlet Sándor Pálban, hogy videoklipeket csinálna a dalokra, de nem tudtuk, mi kösse össze a dalokat. Ezen töprengtünk, és én éppen költözködtem. Megcéloztam egy padlásteret. Amikor onnan fentről, a magasból kinéztem, kitaláltam egy történetet, egy mesét, amely a padláson játszódott. (…) Ez a musical tízéves kortól bárkinek szóló mesejáték. Biztos, hogy tizenöt év múlva is elő lehet majd venni, és akkor is tud szólni a nézőkhöz. Mert semmiféle divathoz nem kötődik. Presser zenéje csodálatos. Minden tudása benne van, és még mindezekhez hozzá is tudott tenni.”

 

IMG 07821111-682x1024

 

A padlást 2015. február 3-tól kezdődően 12 alkalommal láthatja a közönség a Csokonai Színház Nagyszínpadán.

 

Forrás: Csokonai Színház

 

 

süti beállítások módosítása