Tel-Avivban vendégszerepel az Operettszínház

Kálmán Imre A Bajadér című operettjével vendégszerepel Tel-Avivban a Budapesti Operettszínház február 12. és 21. között.

 Kálmán Imre 1921-ben bemutatott dalművét Kerényi Miklós Gábor újszerű rendezésében láthatja tizenegy előadáson az izraeli közönség. A főbb szerepekben kettős szereposztással játszott darabot az izraeli Rison Lecióni Szimfonikus Zenekar kíséri.

 

bajader01


Az előadásokat héber és angol feliratok segítségével követhetik a magyarul nem beszélők, és az érdeklődők a darab jobb megértése érdekében a társulat színre lépése előtt egy órával minden alkalommal meghallgathatnak egy, az operettről szóló előadást is.


Az izraeli sajtóban már hetekkel korában elkezdték beharangozni a budapesti vendégjátékot, a megjelent kritikák A Bajadért "Brodway-színvonalúnak", "musicalnek tűnő, de operának hangzó" előadásnak nevezték.

 

bajader04


Tavaly húszezren tekintették meg Izraelben az operettszínház páratlan sikerű vendégjátékát A Csárdáskirálynővel, a nagy érdeklődés miatt egy további bemutatót is be kellett iktatniuk a szervezőknek.

 

 bajader02


A vendégjátékot a tavalyihoz hasonlóan idén is Joni Karmi, Németországban élő izraeli producer szervezte. A bemutatók idején a darabnak otthont adó Izraeli Opera előcsarnokába költözik a Tel-Avivi Egyetem központi könyvtárából a Zsinagógaépítészet Kelet-Közép-Európában 1782-1944 című építészettörténeti kiállítás, amely a Magyar Külgazdasági-és Külügyminisztérium segítségével jutott el Izraelbe, és kilenc ország, Magyarország, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Csehország, Szlovákia, Lengyelország, Románia és Ukrajna zsidó imahelyeit mutatja be.

 

Forrás: MTI, Fotó: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása