Öt fővárosi színház pályázóit hallgatták meg a szakmai bizottságok

Kedden zárt ülésen hallgatták meg a szakmai bizottságok a Vígszínház, az Örkény, a Kolibri, a Budapest Bábszínház és a Szabad Tér Színház élére pályázókat - számolt be a Népszava.

 

"Elképzelhető, hogy végre különösebb botrányok, politikai jelöltek érvényesülése nélkül zajlik le egy direktori pályázat. Bár, hogy milyen arányban szavaznak a szakmai bizottság tagjai, az teljesen érthetetlenül még mindig titkos" - írja a Népszava.

 

A Vígszínház honlapján szereplő közlemény szerint "a Városházán a Vígszínház igazgatói pályázatának elbírálására létrehozott szakmai bizottság meghallgatta Eszenyi Enikőt. A meghallgatás nagyon jó légkörben zajlott, Eszenyi Enikő bizakodó." A Víg élére a jelenlegi igazgatón kívül más nem pályázott.

 

vigszinhaz

Vígszínház (fotó: panoramablog.eu)

 

Mácsai Pálnak sem akadt kihívója az Örkény Színház élére. A direktor a Népszavának elmondta, hogy "szakmai és elfogadó jellegű volt a beszélgetés". Úgy érzi, a pályázat kiírása is olyan jellegű volt, ami a folytatást kívánja.

 

A Kolibri Színház élére az eddigi igazgatón, Novák Jánoson kívül pályázott még Kembe Sorel, de a lap információi szerint az ő pályázatát több ponton nem találták megfelelőnek, ezért érvénytelenítették, viszont Novákra mindenki igennel voksolt. Az igazgató a Népszavának elmondta, hogy szeretnének egy Ifjúsági Metodikai Centert létrehozni, hiszen jelenleg is 14 pedagógiai programjuk van.

 

A Budapest Bábszínház eddigi direktorán kívül Sipos Imre is pályázott a teátrumra. A lap információi szerint Meczner Jánosra 8-an igennel szavaztak egy tartózkodás mellett. Sipos pályázatára 4-en mondtak nemet, 5-en tartózkodtak

 

Bán Teodórának, a Szabad Tér Színház vezetőjének nem akadt ellenfele, a cikk szerint pályázatát kimondottan megdicsérték.

 

Forrás: Népszava

 

süti beállítások módosítása