Szűcs István a Griff Bábszínház új igazgatója

 

Öt pályázó közül Szűcs Istvánt, a jelenlegi megbízott vezetőt nevezte ki a Griff Bábszínház igazgatói posztjára február 5-én a zalaegerszegi közgyűlés.

A testület Szűcs István kinevezését 14 igen és 3 tartózkodás mellett szavazta meg. Az új igazgató február 15-től látja el a feladatát, kinevezése öt esztendőre szól.

A Griff Bábszínház volt igazgatója egészségügyi okok miatt múlt év szeptemberében kérte felmentését. Pinczés István nagy tervekkel érkezett Zalaegerszegre, jó irányba vitte a bábszínház működését, de ezt a munkát betegsége miatt nem tudta folytatni. Az elmúlt másfél évben megbízott vezetőként Szűcs István irányította az intézményt, de szükségessé vált az igazgató kinevezése - emlékeztetett Zalaegerszeg fideszes polgármestere.

 

szűcs

Szűcs István (forrás: zaol.hu)

 

Balaicz Zoltán bizakodását fejezte ki, hogy Szűcs István folytatni tudja azt a másfél éves munkát, amivel már bebizonyította, hogy jó irányba vezeti a bábszínházat. Hozzáfűzte, hogy a másik pályázó - Pénzes Csaba rendező - is sokat tett az intézmény működéséért, szakmai munkájára a jövőben is számítanak.

 

Az intézményt fenntartó közgyűlés kulturális bizottságának felhívására öten jelentkeztek: pályázatot nyújtott be Bal József, aki vendégrendezőként dolgozott a társulatnál, Pénzes Csaba, a bábszínház rendezői munkatársa és Szűcs István. Jelentkezett a posztra Schwágerné Bősze Katalin, az intézmény korábbi ügyvezetője és Zalányi Gyula, aki 1988-tól 2009-ig volt a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház művésze.

 

Az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság elnöke elmondta: az Előadó Művészeti Tanács (EMT) Bal József és Szűcs István pályázatát támogatta, azzal a megjegyzéssel, hogy míg Bal József pályázatában szakmai szempontból, rendező-igazgatóként fogalmazta meg gondolatait, Szűcs István inkább menedzserszemlélettel építette fel a szakmai programját.

 

Makovecz Tamás (Fidesz-KDNP) szólt arról is, hogy a Griff közalkalmazotti tanácsa egyaránt támogatta Szűcs István, Pénzes Csaba és Bal József igazgatói kinevezését, az önkormányzat kulturális bizottsága pedig Szűcs István és Pénzes Csaba elképzeléseit támogatta.

 

Hozzáfűzte: a bizottság a helybeli pályázók mellett tette le a voksát, abból a megfontolásból is, hogy az elmúlt egy-másfél évben a bábszínház nézőinek száma jelentős mértékben növekedett, színvonalas, jó előadásokat állított színpadra a társulat.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása