Toldi - 100. alkalommal látható a Forte nagysikerű előadása

Február 6-án 100. alkalommal látható Magyarkanizsán a Regionális Kreatív Műhelyben a Forte Társulat előadása, a Toldi.

A 2012-ben a Színház- és Filmművészeti Egyetemen bemutatott előadás számos hazai és külföldi helyszínre kapott meghívást. A teljesség igénye nélkül: Csokonai Nemzeti Színház – Debrecen, Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle – Marczibányi tér, Zsámbéki Színházi Bázis, THEALTER Fesztivál – Szeged, SZEM Fesztivál – Miskolc, POSZT-OFF program – Pécs, Szín-Tár – Kecskemét, Ördögkatlan Fesztivál – Nagyharsány, TESZT Fesztivál - Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház  (Románia), Kosztolányi Dezső Színház – Szabadka (Szerbia).

 

forte

Hegymegi Máté (fotó: Szerda Zsófia)

 

Budapesten jelenleg a Thália Színház Új Stúdiójában van repertoáron, ahol havi 2-3 alkalommal látható. Februárban 21-én, 24-én és 28-án tűzi műsorára a színház. Ez utóbbi előadást közönségtalálkozó is követi, mely során a nézők találkozhatnak a koreográfus-rendező Horváth Csabával, valamint a színészekkel.

 

 forte2

Horkay Barnabás, Zsíros Linda,nagy Norbert, Pallag Márton (fotó: Szerda Zsófia)

 

“Horváth Csaba formanyelvének találkozása a teljes klasszikus szöveggel szép teljesítmény, annál is inkább, mert a fizikai színházi rendező-koreográfus osztály tökéletesen abszolválja a feladatot. A kortárs táncszínházi elemek használatával nemcsak konkrétan megjelenítik a Toldit, hanem az expresszív koreográfia és Dresch Mihály őrületes zenéje révén magasabb regiszterekbe emelik a művet.” (Czenkli Dorka, Magyar Narancs)

 

forte3

Toldi (fotó: Szerda Zsófia)

 

Toldi

Szereplők:

Gyöngy Zsuzsa/Zsigmond Emőke, Hegymegi Máté, Horkay Barnabás, Nagy Norbert/Fehér László, Pallag Márton, Varga Krisztina, Zsíros Linda

Zene: Dresch Mihály

Fény: Payer Ferenc

Produkciós vezető: Számel Judit

Rendező-koreográfus: Horváth Csaba

 

süti beállítások módosítása