200% tánc - Tavasszal is folytatódik a Trafó sorozata

A tavaszi évadban a RUBBARBANDance Group a breakdance és a klasszikus balett ötvözetével, az Emanuel Gat Dance egy (anti)romantikus táncdarabbal, a Random Dance pedig új koreográfiával érkezik a Trafóba.

 

1 empirical quotient michael slobodian hr

 

Február 26-án és 27-én a RUBBERBANDance Group folytatja a sorozatot. Breakdance és balett, gyengédség és humor, megszállott hév és hirtelen erőszak jellemzi az Empirikus hányados című előadást. A nemzetközi hírű koreográfus, Victor Quijada hip-hop klubokból indult, munkáiban az urban dance, a cirkusz és a klasszikus tánc is helyet kap. A társulati név különösen beszédes, hiszen a Rubberband (vagyis befőttes gumi) egyszerre Quijada beceneve, de magába sűríti a csapat jellemzőit is: „A gumiszalag nemcsak nyúlik, de össze is köti a dolgokat”. Rugalmas kötés táncosok és műfajok, szubkultúra és mainstream között.

 

 

A március 13-án és 14-én a Frankofón Fesztivál kereteiben látható Romantikus tengerpart című előadást tavaly júniusban mutatta be a francia Emanuel Gat Dance be a Montpellier Tánc Fesztiválon. A koreográfus, Emanuel Gat a tiszta tánc műfajában alkot, arra törekszik, hogy kiaknázza egyetlen kifejezőeszköz, azaz a mozgás minden lehetőségét. Ebben az előadásban nem fix koreográfiát táncoltat el újra és újra az előadókkal, hanem kijelöl bizonyos sarokpontokat és meghatározza a közöttük folyó mozgás csapásirányát. A cél, hogy eljussanak A-ból B-be, de hogy ezt hogyan teszik, az előadásról előadásra változik. Így nem készterméket, hanem minden alkalommal egyedi előadást láthatunk.

 

atomos7photo by ravi deepres

 

A Harry Potter-filmek koreográfiáját is jegyző, a Brit Birodalom Érdemkeresztjét kiérdemelő Wayne McGregor társulata, a Random Dance a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében érkezik a Trafóba április 24-én és 25-én. A "szupermodern" koreográfus legújabb darabja, az Atomos tíz elképesztő táncost vonultat fel, a produkció pedig szobrászi, kérlelhetetlen, megrendítő és látványos. A középpontban most is McGregor emberi test iránti szenvedélye és a zsigeri, erős fizikalitású mozgás létrehozása iránti vágy áll. McGregor 1992-ben azzal a céllal alapította meg saját társulatát, hogy olyan kreatív műhelyt teremtsen előadásaihoz, amelyben a táncosok mellett együttműködhet a zene és a vizualitás terén úttörő művészekkel is. A modernitás itt is teret kap, hiszen az előadás olyan technikát használ, hogy bizonyos pillanataihoz még egy 3D-s szemüvegre is szüksége lesz a közönségnek…

 

Forrás: trafo.hu

 

süti beállítások módosítása